Ga naar hoofdinhoud

Suzanne van de Ven pakt volle mep op Subtopselectie: ‘Voor mij ook een verrassing’

Suzanne van de Ven met VDV D'avicci. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het selectietraject richting de indoorkampioenschappen is goed begonnen voor Suzanne van de Ven. Op de eerste selectie vandaag in Werkendam reed de amazone haar VDV D'avicci (v. Jazz) naar het fraaie resultaat van 70,07% in het ZZ-Zwaar. Die score was goed voor de eerste plaats en de volle mep selectiepunten.

Suzanne van de Ven en de negenjarige merrie D’avicci reden afgelopen zomer op het NK ZZ-Zwaar. Daarna besloot de amazone haar ‘Jazzy’ thuis te houden en door te trainen. “Dit was weer onze eerste wedstrijd en dat het zo heeft uitgepakt is voor mij ook een verrassing”, vertelt Van de Ven enthousiast na haar overwinning in het grote deelnemersveld.

Progressie pirouettes

Het duo toonde een aansprekende proef. Enige smetje was een fout in de middengalop. “De proef ging fijn, maar in de middengalop sprong ze om. Dat was een onnodige fout”,  vervolgt Van de Ven die zelf enorm blij is met de gemaakte progressie in de pirouettes. “Die gingen nu veel beter en daar kregen we hoge cijfers voor. Jazzy heeft meer kracht gekregen en ik denk dat de wedstrijdpauze haar echt goed heeft gedaan.”

Met bodyprotector begonnen

“Van de zomer hadden we steeds nog dingetjes in onze proeven maar nu gaat het makkelijk in één lijn door. Voor mijn gevoel valt nu alles op z’n plek en hopelijk lukt dan op de volgende selecties ook”, aldus Van de Ven die na haar internationale carrière bij de junioren met Donna Gracia (v. Donnerschlag) de beschikking kreeg over de destijds vijfjarige Jazz-merrie VDV D’avicci. “Ik ben toen met bodyprotector in het L1 begonnen”, blikt ze terug. “En we zijn steeds een stapje verder gekomen.”

Slipjas in de kast

Van de Ven hoopt een NK-ticket te bemachtigen en daarna de overstap te maken naar de Lichte Tour. “Dan kan ik eindelijk m’n slipjas weer aan die inmiddels al jaren ongebruikt in de kast hangt”, vervolgt de 23-jarige amazone lachend die als grote doel de Grand Prix U25 heeft. “Dat is stiekem wel m’n droom maar we gaan er geen druk opleggen. Als het niet lukt komen er vast weer andere mooie wedstrijden”, besluit de pupil van Sandy van Boxmeer die daarnaast ook bij Bert Rutten traint.

Routiniers volgen

De rest van de top vijf werd bezet door routiniers met hun relatief onervaren paarden. Zo werd Mark van de Donk met zijn schimmel Duppie (v. Dramatic) tweede met exact 70%. Jonna Schelstraete en haar zesjarige toekomsttalent Grand-Charmeur (v. Apache) eindigden met 69,71% op de derde plaats. De even oude Top’s Gentle (v. Jazz) behaalde met Tommie Visser op zijn tweede wedstrijd in het ZZ-Zwaar 69,29% en eindigden daarmee als vierde. Leeftijdgenoot VMF Gladiator (v. Totilas), die vorige week debuteerde in deze klasse, eindigde met zijn amazone Stephanie de Frel met 67,36% als vijfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Ilse van Cranenbroek wint mega spannende selectie: ‘Het voelt als de eerste keer’
Riccardo Sanavio: ‘Iets meer risico pakte goed uit’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook