Ga naar hoofdinhoud

Taikoen teruggetrokken van deelname aan OS

Exquis Clearwater, hier onder Anne van Olst Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Deense hippische federatie kondigde maandag aan dat Taikoen (v. Negro), het eerste paard van Anne van Olst, niet deelneemt aan de Olympische Spelen. In plaats daarvan zadelt Van Olst Clearwater (v. Carpaccio).

De Deense delegatie had hun trainingskamp op de locatie van Kristina Rausing nabij Windsor, voordat ze afgelopen weekend naar Greenwich verhuisden. “Gisteren waren we aan het trainen. Hij liep hartstikke goed”, aldus Gert Jan van Olst. “Na de training gingen we terug richting de stallen toen Taikoen wat verschoot. Daardoor liep hij een heel lichte blessure op. Normaal hadden we dat aangedurfd, maar gezien het feit dat de veterinaire keuring vandaag is… We hebben overlegd met het team en kiezen dan toch voor safe.”

Van Olst zadelt tijdens de landenwedstrijd dus de ervaren Clearwater. Clearwater stond ‘standby’ op stal net buiten Londen. “Hij is superfit en heeft ook in Aken gelopen. Het was toen al een lastige keus: gaan we voor het nieuwe talent, of voor zekerheid? We kozen Taikoen als eerste paard. Nu wordt het toch zekerheid”, sluit Van Olst af.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook