Ga naar hoofdinhoud

Taikoen teruggetrokken van deelname aan OS

Exquis Clearwater, hier onder Anne van Olst Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Deense hippische federatie kondigde maandag aan dat Taikoen (v. Negro), het eerste paard van Anne van Olst, niet deelneemt aan de Olympische Spelen. In plaats daarvan zadelt Van Olst Clearwater (v. Carpaccio).

De Deense delegatie had hun trainingskamp op de locatie van Kristina Rausing nabij Windsor, voordat ze afgelopen weekend naar Greenwich verhuisden. “Gisteren waren we aan het trainen. Hij liep hartstikke goed”, aldus Gert Jan van Olst. “Na de training gingen we terug richting de stallen toen Taikoen wat verschoot. Daardoor liep hij een heel lichte blessure op. Normaal hadden we dat aangedurfd, maar gezien het feit dat de veterinaire keuring vandaag is… We hebben overlegd met het team en kiezen dan toch voor safe.”

Van Olst zadelt tijdens de landenwedstrijd dus de ervaren Clearwater. Clearwater stond ‘standby’ op stal net buiten Londen. “Hij is superfit en heeft ook in Aken gelopen. Het was toen al een lastige keus: gaan we voor het nieuwe talent, of voor zekerheid? We kozen Taikoen als eerste paard. Nu wordt het toch zekerheid”, sluit Van Olst af.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook