Ga naar hoofdinhoud

Talent in overvloed voor Veronique Roerink

Flanell, hier nog onder Veronique Roerink. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Veronique Roerink mag in haar handjes knijpen met zoveel talent op stal, en ook nog allen uit eigen fok. Onlangs scoorde ze nog 83 punten op de IBOP in Tolbert met Khaleesi, waarmee ze eerder al goed presteerde in jonge paardenwedstrijden, en ook haar zusjes Flanell en Glen Moray presteren keer op keer. Zo won Glen Moray zaterdag het ZZ-Zwaar in Beilen met 62,50%; een score waar nog veel rek in zit.

Roerink en Glen Moray vielen in Beilen op door het talent van Glen Moray. De volle zus van Flanell had nog wel wat spanning, wat de score drukte, maar volgens jurylid Gotien Sipsma was het wél het paard dar al het meest gedragen ging. “Iets dat we bij de rest miste.” Daardoor bleven echte topscores in deze rubriek dan ook uit. Sipsma: “Veel paarden liepen echt nog te weinig op het achterbeen, niet gedragen en niet verzameld, en er waren ook een aantal die nog niet klaar waren voor dit niveau.”

Bij de Children startte slechts één combinatie: Bente Feenstra met Be Different (v. Bachelor NH), die ze sinds de zomervakantie rijdt voor Carmen Grondsma. Met 61,64% in de Teamtest overtrof ze haar individuele proef.

In Lichte Tour beste scores

De Lichte Tour werd verreden in handicap; de Prix St. Georges en Intermédiaire I waren samengevoegd. Deze rubriek was qua scores de beste rubriek. Marc-Peter Spahn leidde het klassement met 65,81% in de Prix St. Georges met S B S Jeroen Poll (v. Anders 451). De overige prijswinnaars reden alleen een Intermédiaire I-proef. Marjan Hooge bezette zowel de tweede als vierde plek met haar Jazz-nakomelingen Eskara de Jeu (65,51%) en Ego Trippel Texel (62,65%). Franis Turkensteen wist zich met Enieta tussen de twee paarden van Hooge in te wurmen en werd derde met 65,37%.

Ook de Junioren en Young Riders waren samengevoegd. Zoë Zwiggelaar wist in beide proeven als enige winst te behalen, en won daarmee beide proeven met Fadarsi Rossi (v. Sergio Rossi) met scores van 62,21% en 60,66%.

Wisselende punten

In de Zware Tour werd zowel Intermédiaire II als Grand Prix gestart. Ook hier gold dat de scores niet overhielden. Van de zeven starts kwamen slechts twee combinaties uit op winst. Nars Gottmer voerde de lijst aan met zijn vos Dicaprio Swing (64,95%), die vooral mee was om hem wat in zijn wedstrijdritme te houden. De ruiter had te kampen met een juryverschil van ruim 20 punten, en kon zich dan ook niet altijd even goed in het jurycommentaar vinden. Zijn doel was om Dicaprio Swing mooi op lengte met de neus eruit voor te stellen, wat naar zijn idee aardig goed lukte. Het jurylid bij H had liever nog meer lengte gezien en openheid aan de voorkant gezien en bleef iets achter in haar punten. Lisanne Veenje werd tweede met Friesen Exklusiv Wirdmer (v. Beart 411) met 61,36%.

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.