Ga naar hoofdinhoud

Team Helgstrand domineert Deense jonge paarden kampioenschappen

Severo Jurado Lopez en Franklin. Foto: Melanie Brevink

Team Helgstrand domineerde vanmiddag de Deense jonge paarden rubrieken voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden in Odense. De Spanjaard Severo Jurado Lopez was concurrent van zichzelf bij de vierjarigen, met Rockson (v. Blue Hors Rockefeller) reed hij naar de overwinning. De KWPN-gekeurde Grand Galaxy Win T stuurde hij naar de tweede plek. Andreas Helgstrand was zelf goed voor de overwinning bij de vijfjarigen en verwees daarmee zijn stalruiter Lopez naar de derde plek. Bij de zesjarigen was het Helgstrands stalamazone Betina Jaeger Jensen die de overwinning in de wacht sleepte.

Met maar liefst een 9,8 op de draf van Rockson kon de overwinning de Spanjaard niet meer ontgaan, hij reed naar een gemiddelde score van 8,7. Met de Apache-zoon Grand Galaxy Win T wist Lopez een gemiddelde score van 8,56 te behalen. De DWB-gekeurde Jazz nakomeling Goldfinger V.D.T. behaalde een score van 8,54, goed voor de derde plek met stalamazone van Team Helgstrand, Betina Jaeger Jensen.

Routinier Andreas Helgstrand stuurde Fiontina, die in Verden nog als tweede mocht opstellen na haar volle zus Fiontini, met afstand naar de overwinning bij de vijfjarigen. De uitzonderlijk bewegende merrie kreeg een 9,5 voor haar draf en galop. Blue Hors Zack-nakomeling Blue Hors Zee Me Blue behaalde met Daniel Bachmann Andersen een gemiddelde score van 8,7 en bleef daarmee de KWPN-gekeurde Franklin met zijn vaste berijder Severo Jurado Lopez voor.

De in Nederland aangewezen hengst Esperance (v. Sorento) zorgde bij de zesjarigen voor wederom een overwinning voor Team Helgstrand. Betina Jaeger Jensen reed de stoere bruine hengst naar een gemiddelde topscore van 9,02. Helene Melsen stuurde Adrenalin Firfod naar de tweede plek gevolgd door Sandra Kudahl Kaergaard met Drisdal’s Co-co Chanel (v. Tailormade).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook