Ga naar hoofdinhoud

Teamchallenge initiatief in Noord-Nederland

Foto: Lonneke Ruesink

Om het teamgevoel van vroeger terug te brengen hebben vijf enthousiaste dressuuramazones de handen ineen geslagen en de Data B Teamchallenge Noord-Nederland bedacht. Er zijn drie selectiewedstrijden waaraan teams, bestaande uit vier leden, aan deel kunnen nemen. De klassen kunnen variëren van B tot en met ZZ-Licht. De beste teams kwalificeren zich voor de finale.

“Vroeger gingen verenigingen samen met één vrachtwagen een hele dag op concours. Toen keek iedereen naar elkaars proefje”, schrijft de organisatie. “Natuurlijk hebben we niet de illusie dat iedereen weer op één vrachtwagen komt, maar dat de ruiters als één team wel naar het best mogelijke resultaat streven en wedstrijden weer wat meer sfeer krijgen.”

Concept

In de selectiewedstrijden rijden alle vier de teamleden twee individuele proeven, waarvan de eerste proef als selectieproef telt. Vervolgens tellen de beste twee resultaten voor het teamresultaat. De finale wordt verreden in de vorm van een kür op muziek. De wedstrijden worden zoals de naam al doet vermoeden georganiseerd in het noorden: Tolbert is the place to be.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook