Ga naar hoofdinhoud

Testevenement Kürbeoordeling mogelijk in Ermelo

De FEI wil de objectiviteit van de beoordeling van de Kür vergroten. De ideeën hierover zijn in april besproken tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Lausanne. Later dit jaar volgt een testevenement waar nieuwe ideeën worden uitgetest. Uit de notulen van een telefonische vergadering met het voltallige FEI dressuurcomité blijkt dat FEI-directeur Trond Asmyr onderzoekt of het testevenement in Ermelo of het Duitse Warendorf kan plaatsvinden.

In eerste instantie was het de bedoeling het testevenement in Aken te organiseren, maar vanwege bouwwerkzaamheden is dit niet mogelijk. Voor de test zijn ongeveer tien deelnemende combinaties nodig. Wanneer zij allemaal twee keer rijden, kan de FEI twintig metingen meenemen in de evaluatie. De FEI wil in 2014 een nieuwe jureringsmethode introduceren.

Trond Asmyr liet eerder weten waarom de beoordeling van de Kür op muziek volgens hem toe is aan een herziening. “Het artistieke component maakt het lastig om toereikende beoordelingscriteria op te stellen”, aldus Asmyr. Ook secretaris van de International Dressage Riders’ Club (IDRC), Wayne Channon, meent dat verandering noodzakelijk is om persoonlijke voorkeuren in de toekomst zoveel mogelijk uit te sluiten. “Het technische gedeelte van de Kür is al lastig te beoordelen, maar het artistieke gedeelte is bijna niet te doen omdat de richtlijnen niet specifiek genoeg zijn.”

De volledige (Engelstalige) notulen van de conference call zijn te lezen op Eurodressage.com.

Bron: Horses / Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook