Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx herbeleeft zelfde plezier aan familiepaard Verdi als vader

Thalia Rockx won de U25 met Verdi De La Fazenda. Foto: Larissa Eikenhout | www.larissaeikenhout.nl
Het voormalig Grand Prix-paard Verdi De La Fazenda van Johan Rockx doet het minstens net zo goed met dochter Thalia Rockx als dat hij het eerder met Johan deed. In Vrouwenpolder liet de inmiddels zestienjarige Florett As-zoon zaterdag maar weer eens zijn talent voor de verzamelde oefeningen zien. Met 65,326% won Rockx de Grand Prix. 

Rockx had het ‘geluk’ dat Marijke van Giesen twee paarden in de U25 had, Diva (v. Spielberg) en Esther SVN, en dat ze een van haar paarden in de groep van de Intermédiaire II moest rijden omdat het anders niet in het programma in te passen was. Met Diva reed Van Giesen namelijk een score van 66,667% bijeen, waarmee ze derde werd in de Intermédiaire II-groep, maar wat haar de overwinning mogelijk had opgeleverd als ze Diva gewoon in de groep van de overige Zware Tour-ruiters had gestart. Met Esther SVN behaalde Van Giesen een percentage van 63,897% in de Intermédiaire A, waarmee ze derde werd achter Rockx en Santoucha van der Meij.

Winnend Inter II-debuut voor Oldi 67

In de Intermédiaire II was er overigens meer succes voor Stal Hexagon, behalve een mooie score voor Van Giesen en Diva: Thamar Zweistra heeft met Oldi 67 de afgelopen maanden hard getraind voor de overstap naar de Grand Prix en in Vrouwenpolder debuteerden zij winnend in de Intermédiaire II met 69,559%.

Wiskerke goed voor drie linten

In het ZZ-Zwaar sloeg Emily Wiskerke met Veersedams Shakira (v. Santiago) een dubbelslag. Ze won beide proeven met scores van 67,357% en 62,571%. Simone Nije werd tweemaal tweede met Adios (v. Revenge W) (61,643% en 61,286%). Wiskerke werd tevens tweede in de Prix St. Georges met Giant Christall met 65,441%. Deze rubriek werd gewonnen door Young Rider Merel van Wallenburg met Zip.

In de Intermédiaire I ging het oranje lint naar Mariska de Vrieze met Duchess (63,088%).

Uitslag Vrouwenpolder.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.