Ga naar hoofdinhoud

Thamar Zweistra wint kadervorming Etten-Leur: ‘Super stoer!’

Tommie Visser met Vingino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met de recent KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) won Thamar Zweistra vandaag de kadervormingswedstrijd in Etten-Leur. Een B-kaderscore had ze met de voshengst al op zak, vandaag voegde ze daar met 73,40% nog een dikke Olympisch kaderscore aan toe. “Dit is echt een super stoere score, die hadden we nog niet!” lacht de amazone. Een tweede plaats was er voor VarioHippique's Vingino, die nu met Tommie Visser na een wedstrijdstop weer terug in het Olympisch Kader zit.

De laatste wedstrijden is de ster van Double Dutch rijzende: in Saumur werden ze derde in de kür en in Roosendaal zelfs tweede. Vandaag liet de pas negenjarige hengst nog meer progressie zien, tot tevredenheid van zijn amazone: “Ik voel dat hij het steeds beter gaat snappen in de baan. Hij kan alle oefeningen natuurlijk gewoon goed, maar hij is nog heel jong en onervaren. Nu we de proef een aantal keer op wedstrijd hebben gereden wordt hij steeds zekerder, we gaan met steeds meer rust en gemak door de proef heen. Vergeet ook niet dat hij pas een paar Grand Prix proeven heeft gelopen hè?”

Geen CHIO, maar Pompadour

Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson).
Foto: Quillemette Kraaikamp

Je zou verwachten dat Zweistra met zulke scores wel mee mag strijden op het CHIO en het NK Dressuur, maar dat gaat aan haar neus voorbij: kaderleden gaan bij zulke gelegenheden voor. In het weekend van het CHIO Rotterdam reist Zweistra nu met Double Dutch af naar Pompadour. “Maar we mogen een week na het NK wel naar Aken, dat is eigenlijk nog veel stoerder” lacht Zweistra. Omdat het CHIO in Aken nét na het NK Dressuur valt, laat ze ook Ermelo aan haar voorbij gaan. Zweistra reed nog nooit eerder Grand Prix in Aken: “Wel eens Lichte Tour, maar geen Grand Prix. Dus deze kans wilde ik niet laten lopen, hoewel het deelnemersveld vast heel pittig zal zijn. Ik denk niet dat er een mooiere entourage is dan Aken.” Toch verwacht ze niet dat Double Dutch erg onder de indruk zal zijn: “Hij geeft meestal nergens om. Hij is wel vrolijk, maar niet bang.”

Visser en Vingino tweede

Tweede werd Tommie Visser met VarioHippique’s Vingino (v. Polansky), die na een lange trainingspauze weer terugkeerden in de ring. “Het NK en het CHIO vind ik belangrijke wedstrijden, dus vandaag in Etten-Leur wilde ik graag weer rijden om erin te komen.” Met 72,37% was ook Visser een tevreden man, én is hij weer terug in het A-kader. “Omdat we lang niet weg waren geweest is het toch altijd aftasten en heb ik misschien iets voorzichtig gereden. We kunnen zeker nog twee procent flitsender!”

Scholtens, Cornelissen en Luijmes

De top vijf werd gecompleteerd door een steeds sterker presterende Emmelie Scholtens en Broere Westpoint (v. Jazz), Adelinde Cornelissen en de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) en Jean-Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo), die allemaal in de 71% scoorden. Luijmes werd door de jury bij M zelfs als eerste geplaatst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.