Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon met drie en tien naar overwinning

Theo Hanzon
Theo Hanzon Foto Lonneke Ruesink

Theo Hanzon blijft maar winnen met Helena van het Goorhof (v. Gribaldi). In het ZZ-Zwaar zijn ze tot nu toe ongeslagen en dat iedere keer met topscores. Ook op de eerste selectiewedstrijd in Oirschot zondag liet de combinatie de concurrentie, na een score van 72,14%, op 5% afstand.

” Ik heb fijn gereden, hoewel de proef wel iets minder was dan de vorige wedstrijd. Ik moest er voor mijn gevoel iets meer aan rijden nu. Het afgroeten mislukte helemaal toen Helena ineens in draf viel. Daarna schoot ze weg toen ik weer aangaloppeerde en vervolgens stonden we na de X pas stil. Dat was dus een drie”, vertelt Hanzon. Daarentegen kregen ze een tien voor het afwenden en de overgang naar de verzamelde stap. Ook hadden ze een negen en verschillende achten.

Yvonne Fiechter volgde op de tweede plaats met Contento (v. Florencio). Ook deze combinatie, die pas sinds augustus uitkomt op concours, is bezig aan een succesvol seizoen. “Het is echt een droompaard, met mogelijkheden voor de toekomst”, reageert Fiechter uitgelaten.
Noortje van der Hoff eindigde als derde met Zorro (v. Rhodium) met 67,86%, exact dezelfde score als Fiechter.

In de Prix St. Georges was Jonna Schelstraete oppermachtig. Met de aansprekende Tuschinski-zoon Cupido, waarmee ze onlangs pas debuteerde op dit niveau, won ze met  71,71%. Petra van Esch volgde met Fido Dido (v. Florencio) met 71,05%.
Ook Dana van Lierop en Margo Timmermans noteerden scores van boven de 70%.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook