Ga naar hoofdinhoud

Ticket Jumping Amsterdam voor Marlies van Baalen

Update
Marlies van Baalen met Dion Johnson. ©Paardenkrant/Melanie Brevink - van Dijk
Op de Subtopwedstrijd in Utrecht viel vandaag een startbewijs voor de Prix St. Georges op Jumping Amsterdam te verdienen. In het sterke deelnemersveld boekte Marlies van Baalen met Dion Johnson (v. Johnson) met een fraaie score van 75,13% de overwinning en sleepte daarmee het felbegeerde ticket in de wacht. 

Een mooie opsteker voor Marlies van Baalen na het CDI in Roosendaal vorige week. Daar kreeg Dion Johnson spanning door een rammelende ventilator waarop de amazone besloot haar proef voortijdig te beëindigen. “Na Roosendaal wilde ik weer een fijn rondje rijden om het vertrouwen te herstellen. Daarom ging ik vandaag al eerder naar Utrecht om de baan te verkennen. Dion voelde gelijk heel goed aan en ondanks een pechfoutje in de contragalop ging de proef heel gemakkelijk”, vertelt de amazone.

Grand Prix-werk

Vorig jaar op het KNHS indoorkampioenschap werden Van Baalen en Dion Johnson gekroond tot kampioen in de Lichte Tour en daarnaast is het duo internationaal succesvol. “Thuis zijn we bezig met het Grand Prix-werk maar het is goed voor zijn ervaring om hem geregeld mee van huis te nemen, hij is tenslotte pas acht.” Naast haar start in de Lichte Tour reed Van Baalen met Zinidi (v. Gribaldi) in de Grand Prix. “Ik probeer een Lichte Tour-paard mee te nemen als ik Grand Prix start. Toen ik zag dat de Lichte Tour een selectie was voor Jumping Amsterdam besloot ik Dion ook maar mee te nemen”, vertelt de amazone lachend.

Volle broers in top vijf

Ook Patrick van der Meer doorbrak de zeventig procent-grens. Hij reed de hengst Majestic Chinook (v. Vivaldi), die een volle broer is van de hengst Desperado, met 71,64% naar de tweede plaats. Met een score van 69,67% sloten Robin van Lierop en Cupido (v. Rhodium) aan op de derde plaats. Koosje Mulders en haar grote schimmel Wim (v. Rubels) lieten 68,82% noteren en werden daarmee vierde. Emmelie Scholtens en Desperado (v. Vivaldi) wonnen drie weken geleden in Uden met overmacht de eerste selectie voor het indoorkampioenschap met 75%, vandaag kwam de score op 68,55% en de vijfde plek.

ZZ-Zwaar

Van de negentien combinaties in het ZZ-Zwaar wisten acht een voldoende resultaat bijeen te rijden. De hoogste score van 65,07% werd neergezet door Talitha Vink en Bella Rosa (v. Belissimo M). Larissa van Craaikamp mocht zich als tweede opstellen. Ze stuurde de Tuschinki-ruin Don Camillo naar 63,50%. Met 62,93% maakten Serena Vergunst en Uferno (v. Dutchboy) de top drie compleet.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Marieke van der Putten wint met A-kaderscore

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.