Ga naar hoofdinhoud

Tien kampioenen gehuldigd op Indoorkampioenschap pony’s

Op de eerste dag van het KNHS Indoorkampioenschap dressuur voor ponyruiters werd om 10 titels gestreden. In de klassen B, L1, M1 en M2 was er mooie sport te zien. De medaillewinnaars kregen een mooie huldiging en veel applaus van het publiek.

In de klasse B, categorie AB voerde de enthousiaste en keurig rijdende Nick van Doorn met zijn sterk bewegende Isabel de ereronde aan. In de categorie C veroverde Sieke Reuvekamp de titel met haar fraaie bruine pony Rakt’s Charly.”Silke reed een super strakke proef. Ze had de pony fijn in de hand, ze heeft een mooie zit en het was gewoon fijn om naar te kijken”, volgens de juryleden. “Haar pony heeft ook een fijne galop en een goede draf. In deze categorie zaten sowieso pony’s met heel veel kwaliteit.”

Met een mooie percentage van 73,17 was Veerle van Hof duidelijk de beste in de klasse B/DE. Ze reed de prachtige pony Equine Parks Xander. “Ik heb meerdere pony’s gehad, maar met Xander klikt het het best. Ik ben ook Limburgs kampioen met hem geworden. Volgende week start ik hier weer met mijn andere pony in het L2”, laat de amazone uit Kerkrade weten.

M-rubrieken

Na de Brabantse titel voegde Romy Bertelink uit Eindhoven daar in Ermelo de KNHS Indoortitel M1/DE aan toe met haar pony Wielbraek’s Firefly. “Totaal niet verwacht, maar wel echt trots”, is haar eerste reactie. “Ik heb er hard voor getraind. Vorig jaar stond ik hier ook, toen was ik reserve-kampioen in het L2. Het kan niet beter. We hebben hier samen met Kees op ’t Hoog elke week hard aan gewerkt. Z rijden is mijn doel. Maar dat gaat zeker lukken.” Romy, havo 4 scholiere, kocht haar pony twee jaar geleden. “Hij kon toen net een B-proefje lopen. Ik heb hem zelf alles geleerd.”

Een week nadat haar moeder Jonna KNHS Indoorkampioene werd in de klasse ZZ-Zwaar, eiste Mickey Schelstraete de titel voor zich op in de klasse M2/DE met de zesjarige Schierensees Mithril. Komt daar volgende week een tweede titel bij in het Z2? “Ik ga mijn best doen en hopelijk kunnen we volgende week een medaille halen, dan ben ik al heel blij.” Volgende week start Mickey met haar kaderpony Elins Noncisdador, waarmee ze vorige week in Lier drie internationale rubrieken won. “Vandaag ben ik heel tevreden. Ik had 71 procent voor mijn proef. Dit was mijn eerste kampioenschap met Mithril, dus ik ben heel blij met hoe het gelopen is. Mithril is net zes jaar oud. Ik rijd hem nu een paar maanden weer. Daarvoor heeft Marten Luiten hem gereden en ook al vaker boven de 70 procent gescoord. Ik wil proberen Mithril komende zomer in het Z2 te starten.” Aan de begeleiding zal het niet liggen. “Naast les van mijn moeder, krijg ik kadertraining van Monique Peutz, soms les ik bij Anky van Grunsven met Elin en ik krijg met beide pony’s les van Marlies van Baalen.”

In de Amaliahal was de klasse M1, categorie C de laatste rubriek van de dag. De proef van Aniek Vanhove met Frits kon de juryleden het meest bekoren. Met een verschil van 0,56 procent won Aniek de gouden medaille.

L1 dressuur

In de kleinste maat (A/B) in de klasse L kwamen elf combinaties aan start. Evy Vermeij kreeg niet alleen een mooie gouden medaille maar ook mooie ereprijzen als kampioene. Evy reed haar schimmelpony Lucky. De verschillen waren maar heel klein, want de top drie in de deze rubriek eindigde op 0,27 procent van elkaar.

“Ik reed netjes, maar vooral gedurfd vond ik zelf. Soms kan Igor nog wat stout zijn, maar als ik gedurfd rijdt loopt ze ook goed.” Aan het woord is Flore Woerts de kampioene L1, categorie C met de pony Igor. “Ik had mijn instructrice Bo Oudhof afgesproken dat ik vandaag zo zou rijden. Igor is twaalf jaar oud en rijd hem nu een jaar. Vorig jaar was ik tweede op de Hippiade in de B.”

Isabella Anna Hof uit Woubrugge mag zich een jaar lang Indoorkampioen L1/DE noemen. Met Turfhorst Riverman beloonden de juryleden haar proef gemiddeld 69,50 procent.

Dressuur klasse B cat A/B Horka prijs

 1. Nick Van Doorn (Berlicum) – Isabel, 72,67%
 2. Sanne Glissenaar (Harmelen) – Riton Cupido, 70,39%
 3. Annamarie Gommans (Baarlo) – Silver, 68,06%

Dressuur klasse B cat C Dijkgraaf-Reinders prijs

 1. Silke Reuvekamp (Erica) – Rakt’s Charly, 71,72%
 2. Naita van der Velden (Gemonde) – Woldberg’s Tobia, 69,17%
 3. Jamie Boeve (IJsselmuiden) – Fairytales Korriander, 68,72%

Dressuur M1 cat. D/E Harry’s Horse prijs

 1. Romy Bertelink (Eindhoven) – Wielbraek’s Firefly, 71,22%
 2. Rowena Weggelaar (Roermond) – Navarone van de Beekerheide, 69,72%
 3. Gabrielle Faber (Heerde) – Zidane, 67,11%

Dressuur klasse B cat D/E Luzac prijs

 1. Veerle Van Hof (Kerkrade) – Equine Parks Xander, 73,17%
 2. Nikki Radstake (Heerde) – Coelenhage’s Queeny, 71,83%
 3. Quinty Van der Lee (Haarsteeg) – Nandor, 69,89%

Dressuur klasse L1 cat A/B Divoza prijs

 1. Evy Vermey (Montfoort) – Lucky, 66,33%
 2. Kicky Van Leeuwen (Oude Meer) – Puck, 66,22%
 3. Marjolein Ebbers (Ottersum) – Leutseveld’s Mila, 66,06%

Dressuur klasse L1 cat C Divoza prijs

 1. Flore Woerts (Franeker) – Igor, 69,56%
 2. Lemoni Dicker (Harskamp) – Finn, 68,28%
 3. Fenne Van den Berg (Eefde) – Super Lutmars’ Milan, 67,72%

Dressuur klasse L1 cat D/E Hartog prijs

 1. Isabella Anna Hof (Woubrugge) – Turfhorst Riverman, 69,50%
 2. Marie-Anne Den Drijver (Enkhuizen) – Nando JTH, 69,00 %
 3. Lize Van den Heuvel (Venlo) – Pop Star, 67,39%

Dressuur klasse M1/M2 cat. A/B Divoza prijs

 1. Bridget Lock (Appeltern) – Dutch Prairie Charlie, 69,06%
 2. Jill Van Hooff (Elshout) – Madonna, 66,17%
 3. Marcella Berends (Emmer-Compascuum) – Himmeren’s Goudtopaas, 65,83%

Dressuur klasse M1/M2 cat. C Divoza prijs

 1. Anniek Vanhove (Bree) – Frits, 65,56 %
 2. Noa Lucassen (Herwen) – Desmo, 65,06%
 3. Gwendolyn Krieger (Dalfsen) – Heidepeel’s Constantijn, 64,67%

Dressuur M2 cat. D/E Divoza prijs

 1. Micky Schelstraete (Gemonde) – Schierensees Mithril, 71,11%
 2. Loïs Peters (Beuningen) – Hagelkruis Bastiaan, 67,39%
 3. Lynn Corts (Nieuwkoop) – Tycho of Wild Rose Stables, 67,28%

 

Bron: KNHS / Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook