Ga naar hoofdinhoud

Tommie van Puijenbroek-Visser wint met ‘mindere proef’

Tommie van Puijenbroek-Visser schreef vanmorgen in Nieuw en Sint Joosland de selectie van het ZZ-Zwaar op zijn naam met Top's Gentle (v. Jazz). Hoewel hij het zelf een mindere proef vond, noteerde hij toch een fraaie score van ruim 69%.

“Voor het beeld viel het misschien nog wel mee, maar het voelde voor mij wel minder aan dan bijvoorbeeld in Uden. Toen had ik hem er heel fijn aan staan”, vertelt Van Puijenbroek-Visser.

Tijd nodig
“Het was iets uitgelopen en daardoor moesten we een kwartier later de ring in. We kregen niet echt fouten, maar hij voelde wel een beetje moe aan en was onrustig in de aanleuning in galop. Toen we de ring uitkwamen moest hij ook direct plassen, dus dat zal hem ook in de weg hebben gezeten. Het blijven jonge paarden en die hebben echt de tijd nodig om kracht te ontwikkelen om het allemaal vol te kunnen houden. Daarom ben ik zeker tevreden met hoe hij de proef nog doorliep.”

Niet handig
Met Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) kreeg hij teveel fouten in het galopgedeelte, waardoor de score niet hoger uitkwam dan 64%. “De draf was wel mooi, maar in de galop ging alles mis. Met beide paarden ben ik al geplaatst voor het NK en dan ben je thuis toch heel anders aan het trainen. Ik was meer aan het proberen om dingen te veranderen met ze, dan om echt wedstrijd gericht te trainen. In de ring kwam ik er achter dat dat niet zo handig is.”

Kadervorming
Zondag komt Van Puijenbroek-Visser ook aan de start in de kadervorming bij de Grand Prix met Chuppy Checker CL (v. Osmium), met wie hij vorige week zijn debuut maakte op dit niveau en won met 68,80%. “We gaan vooral proberen om nu foutloos te rijden en dan hoop ik dat hij het weer net zo goed doet als vorige week”, lacht hij.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook