Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser breekt record op oude honk: ‘Het ging écht goed’

Update
Tommie Visser met Chuppy Checker CL. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een vrachtwagen vol reisde Tommie Visser vandaag vanuit België naar zijn voormalige regio en niet zonder succes. Op Concours Hippique Haarlemmermeer won hij zowel de Grand Prix als de Prix St. Georges. Visser reed Chuppy Checker CL (v. Osmium) naar een nieuw persoonlijk record van 72,772% en was daarmee met grote overmacht de beste in de koningsklasse. Met Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) herhaalde Visser dat kunstje in de Prix St. Georges.

Vorige maand reed Tommie Visser zijn toekomsttalent Chuppy Checker op CDI Aken al naar fraaie scores. “In Aken had ik een redelijk goed gevoel maar daar kregen we nog wat fouten”, blikt hij terug. “Daarna ging het in training thuis al veel beter en ik ben super blij dat het vandaag ook in de ring zo uitpakte. Het was écht goed en het gevoel klopte ook heel goed met de punten.”

Steeds beter

Visser brengt Chuppy Checker nu sinds vijf maanden uit op het hoogste niveau. “We beginnen nu steeds meer routine te krijgen en ik heb hem expres meegenomen naar Hoofddorp. Er gebeurt heel veel, dat was de voornaamste reden. Als het hier zou lukken, dan heeft Chuppy weer veel geleerd. Het is een fantastisch paard met veel potentie en tot nu toe gaat het de ene keer beter dan de andere. Maar wat thuis lukt begint nu ook op concours steeds beter te gaan.”

Tijd nodig

“We hadden geen grote fouten maar het kan zéker nog beter. En Chuppy kan nog meer kracht ontwikkelen. Verder was de eerste piaffe iets te vroeg en de tweede pirouette mocht iets meer in balans”, zegt Visser. “Het heeft nog wel een beetje tijd nodig maar het begint nu steeds meer bevestigd te worden.”

Ook Fanatique wint

Ook over de merrie Fanatique, waarmee Visser de Prix St. Georges met 70,66% won, is hij goed te speken. “In Compiègne was het nog iets groenig en in de selecties reed ik verkeerd. Dit was absoluut onze beste proef tot nu toe”, vervolgt hij enthousiast. “Hopelijk kunnen we dit niveau een beetje volhouden richting het NK.”

Met goed gevoel naar huis

Eigenlijk was Visser van plan de paarden al eerder mee te nemen naar zijn voormalige locatie in Vijfhuizen, om de hoek van het concours in Hoofddorp. “Het plan was om een dag eerder met de paarden naar m’n moeder te gaan, maar door de drukte op stal lukte dat helaas niet”, legt hij uit. Naast zijn eigen paarden bracht ook echtgenoot Rob van Puijenbroek een paard mee naar Hoofddorp. Hij beleefde met Pavo-finaliste en winnaar van de VSN Trofee Dolly Begijnhoeve (v. Ziësto) een succesvol debuut op Nederlandse bodem, na het eerste optreden in de Prix St. Georges van vorige week in België. “Het was vanmorgen opladen en gáán maar het was zeker niet voor niets. We gaan met een heel goed gevoel naar huis.”

De Boer volgt

In de Grand Prix streden Shanda de Boer en Santoucha van der Meij om de volgprijzen. Uiteindelijk trok De Boer aan het langste eind. Zij reed Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) naar 63,97% en de derde prijs ging met 63,48% naar Van der Meij en Winsor (v. Kingston). In de Grand Prix kür was de winst met 68,063% voor De Boer en Eastend’s Allstar. Wijnanda van Brenk reed met Urbanes (v. Gribaldi) exact dezelfde kürscore bijeen en werd uiteindelijk tweede.

Van Craaikamp tweede

In de Prix St. Georges noteerde Larissa van Craaikamp met Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) de tweede score van 67,35%. Daarmee bleef de amazone een fractie voor op Van Puijenbroek en Dolly die met 67,28% derde werden.

De Koeyer wint debuut

Jasmien de Koeyer debuteerde met Esperanza (v. Desperados) in de Intermédiaire en won met 71,10%. Ook in de kür was het duo met 74,438% de beste. In de Inter I reed Rosina Hoopman met Coco-OO (v. OO Seven) de tweede score van 68,53% bijeen. In de kür was het rode lint voor Astrid Langeberg en Uptown-zoon Downtown (68,875%).

Inter II voor Van den Heuvel

In de Intermédiaire II reed Marije van den Heuvel met Donovan van Kairos (v. Oscar) de hoogste score van 63,01% bijeen. Met 61,40% behaalden ook Jerney Schelling en Creator (v. Florencio) het startbewijs voor de Grand Prix.

Uitslagen

Lees ook:
Lotje Schoots: ‘Er was geen houden aan’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook