Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser naar kaderscore met Vingino

Tommie Visser hier met Vingino. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Tommie Visser heeft Vingino nog maar net weer onder het zadel en heeft nu al een kaderscore behaald met de ruin die nu op wedstrijd verschijnt onder de naam VarioHippique's Vingino. Op de Subtopwedstrijd in Almelo liep het duo naar 71,80% in de Grand Prix en won daarmee de eerste selectie.


“Wauw!!! De eerste keer weer de ring binnen rijden en winnen met 71,8%, de eerste KADERscore is weer binnen!! Ik wil dan iedereen ook bedanken die meteen weer voor Vingino klaarstond toen hij terug kwam! Custom Zadels, De Ruiterzolder, Aldo Doveren, Christie Dreessen en natuurlijk mister Valentijn van Weering!!! En natuurlijk alle andere supporters;-))”, zo meldt de dressuurruiter op zijn Facebookpagina.

Steun van Ernes

Nog geen drie weken geleden kreeg Visser de talentvolle Polansky-ruin terug onder het zadel. “Het rijden ging toen helemaal niet”, vertelt Visser. “Ik dacht echt, ‘ik kan weer helemaal opnieuw beginnen’. Toch viel al aardig snel eweer het kwartje bij VarioHippique’s Vingino. “Binnen een week voelde het weer als vanouds. Een paard is een gewoontedier en als hij eenmaal het ritueeltje weer herkent, dan is ‘ie er weer.” Vingino pakte zo goed aan dat Tommie eind april speelde met de gedachte om Vingino in Almelo weer voor het eerst uit te brengen. “Ik sprak Wim Ernes tijdens de Excellent Dressage Sales en heb dit toen met hem besproken. Hij heeft me toen aangeboden om de zaterdag voor de wedstrijd met me mee te kijken. Deze training ging zo ontzettend fijn dat zowel Wim als ik er vertrouwen in hadden dat we er klaar voor waren.”

Afstemmingsfoutjes

“In de proef liep Vingino voor mijn gevoel iets minder dan gister tijdens de training met Wim. Ook merk ik dat de afstemming nog beter moet, bijvoorbeeld in de overgangen en in de series. De serie om de twee was nu bijvoorbeeld heel slingerend terwijl die voorheen echt wel strakker kon. De pirouettes en piaffe gingen wel heel goed. Daarvoor hadden we negens.” Komende tijd wil de ruiter vooral heel erg gaan genieten van zijn paard. Ik weet inmiddels dat er héél veek kan veranderen in een jaar tijd, dus ik ben ook totaal nog niet bezig met Rio. Eerst wil ik gewoon fijne wedstrijden met hem gaan rijden en genieten. Eind mei hebben we Kootwijk staan en de week erop Compiegne. at is altijd een hele leuke wedstrijd. Daarna zien we wel!”

Klik hier voor de fotoserie door Melanie Brevink.
Klik hier voor alle uitslagen.

Lees van de week meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/Facebook/ De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook