Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser wint Grand Prix

Tommie Visser met Vingino
Foto Yvonne Termeer

Tommie Visser en Vingino (v. Polansky) reden afgelopen zondag in Breda pas hun zesde Grand Prix, en iedere keer is de score wat hoger. Tijdens Outdoor Brabant wonnen ze de zwaarste dressuurklasse met een score van 69,39%. Een score die volgens Visser nog veel hoger kan. “Hij loopt nog niet op de helft van zijn kunnen.”

“Hij stond vandaag bij het binnenkomen en voor het achterwaarts weer niet goed stil, maar ik had bijvoorbeeld wel achten voor de verzamelde en uitgestrekte stap. Eerder was Vingino in de galop ook altijd heel gespannen en dat gaat nu ook goed. De series waren ook altijd heel moeilijk, maar daar scoren we nu ook zevens en zeveneneenhalven voor. Voor de piaffe en passage kregen we zelfs negens, dus dat was heel cool”, reageert Visser enthousiast. De komende tijd wil Visser zijn paard meer ervaring op dit niveau laten opdoen. “Vingino is nog jong en vrij groen in de Grand Prix en ik rij hem op wedstrijd nog lang niet voluit. Hij loopt in de proef nog niet op de helft van zijn kunnen.”

De tweede plek in de Grand Prix ging naar Andre Houben, die met Aquino (v. Aquillino) 66,42% bij elkaar reed. Petra Logger volgde met Odame K (v. Jazz) op een derde plaats met 65,11%.

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook