Ga naar hoofdinhoud

Top drie alle FEI rankings ongewijzigd, Harrie Smolders blijft eerste

De nieuwe FEI rankings voor de spring, dressuur- en eventingruiters zijn weer opgemaakt en op alle drie de lijsten is de top drie ongewijzigd gebleven. Harrie Smolders staat nog fier op kop bij de springruiters, hoewel Steve Guerdat hem dicht is genaderd. Laura Graves en Verdades blijven Isabell Werth ook deze maand voor en Tim Lips blijft de hoogste geplaatste Nederlandse eventingruiter.

Bij de springruiters zijn kleine verschuivingen in de top tien, maar Harrie Smolders blijft op kop. Marcus Ehning stijgt een plek naar vier, Peder Fredricson is een plaats gestegen. Martin Fuchs steeg twee plaatsen mede door de wereldbekerwinst in Lyon met Clooney 51 (v. Cornet Obolensky).

Rolex Top Tien

Als leider van de ranglijst heeft Harrie Smolders een uitnodiging ontvangen voor de Rolex Top Tien finale begin december in Genève.

Overige Nederlanders in top 100

Maikel van der Vleuten blijft op plaats 19 staan en Marc Houtzager is de derde Nederlander in de top 50 op de 41ste plaats. Leopold van Asten, Jur Vrieling, Gerco Schröder en Frank Schuttert staan stevig in de top 100.

Graves voert met Verdades dressuurranglijst aan

Bij de dressuurruiters is de top 10 ongewijzigd gebleven. Laura Graves en de Florett As-nakomeling Verdades gaan nog steeds Isabell Werth met drie paarden voor. Edward Gal behoudt met Glock’s Zonik N.O.P. de negende plaats en is de hoogste Nederlander op de lijst.

Witte en Scholtens stijgen

Madeleine Witte en de KWPN-hengst Cennin stijgen naar plaats 19 en ook Emmelie Scholtens is met Apache opgeschoven en staan nu op plek 27. Hans Peter Minderhoud en Anne Meulendijks zijn de overige twee Nederlanders in de top 50.

Grootste stijgers

Tinne Vilhelmson en Don Auriello (v. Don Davidoff) zijn weer terug in de top 50, ze stegen 145 plaatsen. Ook Daniel Bachmann Andersen kwam met stip de top 50 binnen. De Deen steeg met Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz)155 plaatsen en staat op de 41ste plaats. Een plaats lager staat de Brit Gareth Hughes met Classic Briolinca (v. Trento B), ze stegen 146 plaatsen. Cathrine Dufour was met 160 plaatsen de grootste stijger. De Deens kwam met de Bordeaux-zoon Bohemian ook met stip de top 50 binnen.

Canter komt Townend net niet voorbij

Oliver Townend voert de FEI Eventing ranking aan. Wereldkampioene Ros Canter kon hem voorbij komen als ze op het CCI4* in Pau een plaats hoger was geëindigd met het fokproduct van de familie Morsink uit Wierden, Zenshera (v. Guidam). De Britse blijft op de tweede plaats.

Grote verschuivingen in top 10

Michael Jung, Gemma Tattersall en Ingrid Klimke zijn met een flinke sprong de top tien binnen gekomen. Jung staat, ondanks de recent opgelopen armbreuk vierde en Tattersall staat op plek vijf. Ingrid Klimke heeft de tiende plek bemachtigd door de eerste plaats met Asha P (v. Askari) op het WK voor zevenjarigen.

Boonzaaijer stijgt met stip

Tim Lips is de hoogste geplaatste Nederlandse eventingruiter op plaats 64. Zijn goede prestaties in Boekelo en Varsseveld brachten hem toch niet in de top 50. Janneke Boonzaaijer maakte een flinke sprong, ze steeg van plek 170 naar 103. De derde plaats in Strzegom met Campbelle WS (v. Van Gogh) en de zesde met Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) deden de amazone flink stijgen.

Klik hier voor alle rankings.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook