Ga naar hoofdinhoud

Top Intermédiaire I debuut voor Van der Putten

Gisteren debuteerde Marieke van der Putten succesvol in de Intermédiaire I met Zip-A-Way Texel en Zingaro-Apple. De stalruiter van Edward Gal liet met Zip-A-Way Texel een hele mooie proef zien waarin de draf absoluut overtuigde. Met een score van 73,22 was Van der Putten, die zelf ook voor het eerst een Intermédiaire I proef reed, de terechte winnares. Van der Putten mocht zich bovendien ook als tweede opstellen. Met Zingaro-Apple debuteerde de amazone tevens in deze klasse en scoorde, ondanks een aantal spanningsfoutjes, 65,92%.


“Voor mij was dit de allereerste keer Inter I en dan is toch altijd even spannend zo’n nieuwe klasse. Ook voor Zip en Zingaro-Apple was dit de allereerste keer Inter I. Zip deed het echt hartstikke goed. Vooral zijn draf scoort altijd enorm. Zo hadden we ook nu weer negens voor de uitgestrekte draf. Alleen in de serie om de drie maakte ik zelf een foutje. Zingaro-Apple had wat last van spanning. Hij kan zich in de baan zo opwinden en heet worden en dat was ook in Vorden het geval. Ik kon de spanning net niet genoeg laten afvloeien waardoor we een aantal foutjes maakten. Toch liet hij ook zeker hele mooie dingen zien hoor.”

Lijstaanvoerder

Eind deze maand wordt het NK in Hoofddorp verreden, waar Marieke van der Putten zich in de Lichte Tour met maar liefst drie paarden voor heeft geplaatst. Ze voert zelfs de lijst aan. Zowel Ambria, Zip-A-Way Texel als Zingaro-Apple hebben hun startbewijs verdiend, maar volgens de regels mag je maar twee paarden in een klasse starten tijdens het NK waardoor Van der Putten gedwongen een keuze zal moeten maken. In Vorden was trainster Nicole Werner mee om Van der Putten te begeleiden tijdens haar Intermédiaire I debuut en ook om te kijken waar ze de komende weken nog op zullen trainen om in Hoofddorp optimaal aan de start te verschijnen. Het lijkt er dus op dat de keuze inmiddels is gemaakt en dat Zip-A-Way Texel en Zingaro-Apple hoogstwaarschijnlijk in Hoofddorp zullen gaan lopen. Deze twee paarden hadden ook de meeste punten bij elkaar gelopen tijdens de selecties.
De Prix St. Georges kwam op naam van Joan Jansen en Zonnidus, waarbij Carolien Reverdink hen op de hielen zat met Walk of Fame Chwr.

Zeer matig niveau

Het niveau van het ZZ-Zwaar in Vorden lag niet hoog afgelopen zaterdag. Van de tien combinaties behaalden slechts vier combinaties een krappe winstpunt. Dit was, zoals de veel gehoorde klacht onder de juryleden, vooral te wijten aan het ontbreken van een goede basis waarin het paard fijn in de aanleuning is, verzameld en in balans loopt en een fijne bergop intentie heeft. Tim ten Velde voerde de lijst aan. De ruiter behaalde met Zo Lucky een score van 61,14 procent. Fenneke Dikkens wed tweede met Serens Roma (60,71) en Mariska Meenhuis mocht zich met Amon als derde opstellen (60,43).

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Klik hier voor de uitslagen van het ZZ-Zwaar.

Klik hier voor de uitslagen van de Prix St. Georges.

Klik hier voor de uitslagen van de Intermédiaire I.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.