Ga naar hoofdinhoud

Topscores tweede selectiewedstrijd Subtop in Uden

Diederik van Silfhout
Diederik van Silfhout

Gisteren werd de tweede selectiewedstrijd verreden voor de indoorkampioenschappen voor de subtopruiters. In Uden werden in de verschillende rubrieken topscores neergezet. Het ZZ-Zwaar kwam op naam van Diederik van Silfhout en Bon Jovi (v. UB40) met 71,57%. In de Prix St. Georges was Dinja van Liere weer met overmacht de beste met Duval's Capri Sonne jr (v. Rhodium). Ze was niet helemaal fit, maar behaalde toch weer een topscore, dit keer van 75,33%.

Van Silfhout had een goede dag met zijn paarden. De gecombineerde rubriek ZZ-Zwaar/ Intermédiaire I won hij ook met Bon Jovi. Dit keer met 71,71%. “Bon Jovi is heel talentvol, maar nog wel groen. Ik merk dat hij meer balans heeft gekregen. Als alles nog iets meer bevestigd en nog degelijker is, dan kan de score in alles nog omhoog”, vertelt hij.
Verder werd hij ook nog tweede, achter van Liere in de Prix St. Georges, met Virbac’s Zep (v. OO Seven) met ruim 72%. “Zep liep heel simpel door de proef. Je merkt goed aan hem dat we al bezig zijn met het Grand Prix-werk.”

In de selectieproef van het ZZ-Zwaar reed Theo Hanzon exact 69% bij elkaar met de fraaie Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) en eindigde daarmee als tweede, voor Emmelie Scholtens en Dorado (v. Krack C ), die 67,29% behaalde. Dominique Filion maakte eerder deze week een winnend debuut in het ZZ-Zwaar met Brother de Jeu (v. Voice) en eindigde nu als vierde in de eerste proef met 66,14%. In de tweede proef klom ze een plaats met 69,57%.
In deze rubriek sloot Filion aan achter Stephanie Kooijman met Winston (v. OO Seven). Kooijman startte op Inter I-niveau en behaalde 70,53%. Ze werd ook nog vierde met Don Presidente met 67,89%. Ook met deze Dauphin-zoon startte  ze Inter I.

In de Prix St. Georges noteerden vier combinaties 70% of meer. Na Dinja van Liere en Diederik van Silfhout, was hier de derde plaats voor Petra van Esch, die met Fido Dido (v. Florencio) 71,45% noteerde. Kirsten Beckers behaalde exact 70% met Broere Bristol (v. Jazz).
Jonna Schelstraete bleef net onder de 70% met CSI (v. United) en werd daarmee vijfde. De amazone eindigde met haar andere paard Cupido (v. Tuschinski) als zevende met 68,42%.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook