Ga naar hoofdinhoud

Totale vordering op Van Olst bedraagt 5 miljoen

Chippendale

De ruzie tussen hengstenhouder Gertjan van Olst uit Den Hout en de Bahreinse Maryam Al Khalifa gaat verder dan het dressuurpaard Chippendale. Er lopen inmiddels twee bodemprocedures. De ene gaat om Chippendale, het paard waarvan Van Olst en het twintigjarige nichtje van de Bahreinse koning samen eigenaar zijn en dat twee weken geleden in beslag werd genomen. De andere procedure gaat over een bedrag van anderhalf miljoen euro dat Van Olst van Al Khalifa zou hebben geleend om een huis naast zijn manege in Den Hout te kopen, zegt Al Khalifa’s advocaat Wensing: "De totale vordering op Van Olst bedraagt 5 miljoen.” Zo meldt BN De Stem.

Wensing vertelt dat Chippendale niet het enige paard was waar Al Khalifa in geïnvesteerd had via Van Olst. “Mijn cliënte is als melkkoe gebruikt. Zij is niet ervaren in de paardenbranche en heeft zich door Van Olst laten leiden”, aldus Wensing.

Chippendale
Vorige week berichtte BN DeStem over de inbeslagname van de donkerbruine hengst Chippendale, waarmee Gertjans vrouw Anne van Olst afgelopen weekeinde in Den Goubergh in Roosendaal had willen uitkomen. Chippendale werd een week voor de wedstrijd in Den Goubergh door de politie opgehaald bij de stallen van Van Olst in Den Hout, nadat Al Khalifa er via de rechter beslag op had laten leggen. Het paard werd gestald in Groningen. De eis van Van Olst om het paard zo snel mogelijk terug te krijgen, werd in kort geding afgewezen.
“Wij hebben niets te verbergen”, vertelde Gertjan Van Olst vorige week nog aan BN DeStem. Na het openbaar maken van het vonnis afgelopen vrijdag, wil Van Olst geen commentaar meer geven.

Misleid?
Al Khalifa en Van Olst waren beiden in het bezit van vijftig procent van de eigendomsrechten van Chippendale. Al Khalifa meent te zijn misleid bij de aankoop van die vijftig procent. Zij was in de veronderstelling dat het paard een waarde van 3 miljoen euro vertegenwoordigde. De helft van dat bedrag maakte ze over aan Van Olst. Van Olst zelf betaalde een bedrag van 750.000 euro om de vorige mede-eigenaar, Wenmoor Stables, uit te kopen.
De bodemprocedures kunnen meer dan een jaar duren. Doordat Van Olst het kort geding heeft verloren, blijft Chippendale al die tijd in gerechtelijke bewaring bij de gebroeders Brouwer in Groningen staan.

Bron: BN De Stem

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

3 reacties op “Totale vordering op Van Olst bedraagt 5 miljoen

  • eddy crul

    Proficiat mevr. Denise Dekens, dit is eerlijke verslaggeving.vr gr EC

  • susan

    Dus n volgende x beter eerst goed verifiëren of iets (in dit geval een paard)ook daadwerkelijk zoveel geld waard is?

  • Nicole

    zo kun je inderdaad wel snel je geld verdubbelen. En is wel veel geld als die hengst 3 miljoen euro waard zou zijn. Moet hij maar eens uitleggen hoe dat zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook