Ga naar hoofdinhoud

Totilas wint weer

Matthias Alexander Rath en Totilas hebben zojuist de CDI*4 Grand Prix van Wiesbaden gewonnen. In Kapellen scoorde Rath met het meest besproken dressuurpaard ooit 78.68%, vandaag deden ze daar nog een schep bovenop en met een score van 82.8% nam de combinatie ruim afstand van de concurrentie. 

Isabel Werth eindigde met de twaalfjarige Hannoveraanse merrie Harmonie op de tweede plaats, met een score van 74%. Jenny Lang  verwees Dorothee Schneider, die lang op de derde plaats stond naar de vierde plaats met KWPN-hengst Silvano. Lang startte als laatste combinatie en behaalde een score van 73.540% met de veertienjarige Loverboy.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

3 reacties op “Totilas wint weer

 • tony v

  Nu dat het de goede kant opgaat met de combinatie totilas/rath is het verbazend stil.

 • alie wekema

  Heb je helemaal gelijk aan Tony. Ik snap mensen niet eerst alleen maar commentaar over Matthias en dat Totilas daar slecht af zou zijn en nu dat allemaal niet zo blijkt te zijn en dat ze al 2 x achter elkaar winnen hoor je ze niet meer. Wat een mentaliteit hier in Nederland zeg!

 • Karel de Lange

  @ Tony en Alie
  Dat Totilas volgens de forceermethode van Janssen wordt getraind en gereden en daarmee bij de FEI-juryleden, die het niet zo nauw met de FEI-regels nemen, scoort is genoegzaam bekend. Dat hoeft niet na elke gewonnen wedstrijd weer herhaald te worden. Veel belangrijker is dat de dressuur wordt opgesplitst in de voorgeschreven klassiek versie en in een moderne versie (Dutch Walking Horse) volgens Janssen. http://vk.com/video11041783_150565528
  Dan kunnen de huidige incompetente juryleden en de forceerruiters zich daarin uitleven.
  Daarmee worden de klassiek gereden paarden niet meer met de spektakelpresentaties over een kam geschoren maar komt ook de natuurlijke schoonheid van de dressuur en het welzijn van deze paarden tot zijn recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.