Ga naar hoofdinhoud

Paul Schockemöhle: ‘Geleverd Totilas-sperma besmet met CEM-bacterie’

Update
Paul Schockemöhle met Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kees Visser heeft het voor elkaar gekregen dat de Rechtbank Midden-Nederland in Arnhem zich buigt over de kwestie met het Totilas-sperma. Maar de strijd tussen Paul Schockemöhle en Kees Visser over het sperma van Totilas – waar ook al twee Duitse rechters aan te pas kwamen – wordt nu al volop buiten de rechtbank gevoerd. Kees Visser deed begin maart een persbericht de deur uit, Paul Schockemöhle komt terug met de volgende bewering: het door Visser bij de verkoop geleverde sperma kon de prullenbak in omdat het besmet was met de CEM-bacterie.

In een blog van St. Georg uitgeefster Gabrielle Pochhammer vertelt Schockemöhle dat de door Visser bij de verkoop geleverde 600 doses sperma besmet waren met de CEM-bacterie.

Gegarandeerd CEM-vrij

Update 30 maart: Kees Vissers raadsman Luc Schelstraete meldt dat de rietjes die Kees Visser op de markt wil brengen – zodra het voorlopige verbod van de Duitse rechter op verkoop is opgeheven – met de garantie dat deze CEM-vrij zijn worden verkocht.

Lees hier meer:

‘Meerdere keren positief’

Totilas zou volgens Schockemöhle in maart 2011 in Mühlen meerdere keren positief zijn getest op CEM en werd daarna zes weken behandeld met antibiotica. Schockemöhle zegt dat ook te kunnen bewijzen met veterinaire attesten. Schelstraete zegt dat Schockemöhle nog nooit enige attesten heeft overlegd.

Kees Visser zelf ontkent ook aan St. Georg. Het zou onmogelijk zijn dat Totilas besmet zou zijn geraakt omdat de hengst nooit natuurlijk heeft gedekt.

240 doses achtergehouden

Ook schrijft Pochhammer dat Kees Visser bij de verkoop niet enkele rietjes, maar 240 doses sperma achtergehouden zou hebben. Daarover zegt Visser, die het sperma dat hij nog heeft voor ICSI wil aanbieden, tegen St. Georg: “Ik heb nog sperma voor heel, heel veel merries.”

Schockemöhle beweert dat deze 240 doses in dezelfde periode gewonnen zijn als de 600 meegeleverde doses.

Lees de hele blog hier

Bron: St. Georg/Horses.nl

Eén reactie op “Paul Schockemöhle: ‘Geleverd Totilas-sperma besmet met CEM-bacterie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.