Ga naar hoofdinhoud

Trakehner-power in Oldenburger, Charmeur niet verder dan 66%

Hubertus Schmidt met Imperio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Onder het zadel van Hubertus Schmidt won de Trakehner-hengst Imperio (Connery x Balfour xx) de Grand Prix van Oldenburg. Minstens zo bijzonder is de nummer twee: zoon Heuberger TSF met Anabel Balkenhol in het zadel, die uitkwam op 72,565% en daarmee het hoofd nog moest buigen voor de iets meer geroutineerde Imperio. Madeleine Witte-Vrees kwam met KWPN-hengst Charmeur niet verder dan 66,587%.

Met vader en zoon aan kop werd de Grand Prix toonde het Trakehner-ras zich oppermachtig in Oldenburg, maar Balkenhol werd met Heuberger TSF wel op de hielen gezeten door Ingrid Klimke. De Duitse amazone zadelde de indrukwekkende Fidertanz I-zoon Franziskus en behaalde een score van 72,522%.

Luijmes en Aswin in top tien

Jean-René Luijmes behaalde het beste resultaat voor Nederland. De ruiter stuurde de Sandreo-zoon Aswin naar 69,522% en bemachtigde daarmee nog net een plaats binnen de top tien. Witte-Vrees en Charmeur moesten genoegen nemen met de vijftiende plaats (van de achttien).

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook