Ga naar hoofdinhoud

Truusje Smeding beste ZZ-Zwaar combinatie

Foto Lonneke Ruesink
Het Nationaal Concours Hippique Dokkum werd afgelopen weekend voor de 73e keer georganiseerd. In het ZZ-Zwaar ontbrak het – met slechts twee deelnemers op de startlijst – aan concurrentie. Truusje Smeding liet met Puccini (v. Giorgio) een goede vorm zien en won beide proeven. In het ZZ-Licht kwamen negen combinaties aan de start waarbij Jarmilla Peterson met Don Chello (v. Don Larino) de sterkste deelneemster was.

Smeding won de eerste en tweede proef met respectievelijk 61,29% en 62,43%. Daarmee was ze de beste ZZ-Zwaar-combinatie van de dag wat werd beloond met een statiedeken. Jantine Hollander kwam tevens aan de start in het ZZ-Zwaar. De eerste proef had haar Wildcard (v. Rhodium) last van spanning waardoor ze niet boven de 60% uitkwam. De tweede proef was aanzienlijk beter waardoor Hollander 60,43% scoorde.

“Truusje is een amazone met al heel veel ervaring”, vertelt jurylid Jan-Enne Kloosterboer. “Vroeger reed zij Grand Prix en ze doet al jaren mee op nationaal niveau. Deze ervaring zie je terug in haar proeven. Puccini is een paard met vooral een goede galop. De rest van zijn gangen is vrij degelijk. Truusje weet heel goed hoe ze een proef moet rijden en kan elke oefening zo voorbereiden dat wanneer het moet gebeuren, deze oefening ook goed uit de verf komt. Daarbij was de controle in haar proef opvallend goed.”

ZZ-Licht

In het ZZ-Licht waren minder afmeldingen. Jarmilla Peterson was met Don Chello de beste combinatie in het negenkoppige deelnemersveld. Ze won zowel de eerste als tweede proef met respectievelijk 61,14% en 65%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.