Ga naar hoofdinhoud

Turkse Lal Mira Gürgen wint Children-rubriek in Geesteren, Van Iwaarden scoort op laatste observatie

De internationale dressuur op het CSI Twente in Geesteren begon vanmorgen met een rubriek voor de children, die ook als laatste observatie geldt voor het Europees Kampioenschap. De Turkse amazone Lal Mira Gürgen won de proef met Lowland (v. Bordeaux) met 75.179%. De veertienjarige amazone liet Sophie van Iwaarden maar net achter zich. Van Iwaarden werd tweede op Hermès Mithras (v. Abanos) met 74.982%.

Lal Mira Gürgen, die traint bij de in Nederland woonachtige Lina Uzunhasan, debuteerde dit voorjaar met de Bordeaux-zoon Lowland bij de children. De Turkse heeft al mooie scores achter haar naam staan, maar de 75.179% die ze vanmorgen reed was een pr.

Observatietraject: Sophie van Iwaarden laat zich goed zien

Voor de Nederlandse children die deelnamen aan de proef stond er wat meer op het spel, Geesteren is namelijk de laatste observatiewedstrijd richting het Europees Kampioenschap. Eén van de absolute toppers bij de children reed niet mee: Britt Kikkert-Van der Linde.

Sophie van Iwaarden liet zich op de laatste observatiewedstrijd van haar beste kant zien. Met Hermes Mithras kwam ze op 74.982% en een tweede plek. Eerder reed Van Iwaarden al vooraan mee op CDI Exloo, maar op het NK Dressuur liep het iets minder.

Sophie Evers en Esmae Niessen

Sophie Evers en Esmae Niessen volgden op de vierde (72,018%) en vijfde plaats (71,768%). De rising star bij de children en regerend Nederlands Kampioene Esmae Niessen had daarmee haar eerste iets mindere proef dit seizoen met Dadona Diva.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.