Ga naar hoofdinhoud

Twee Belgische selectiewedstrijden WK jonge dressuurpaarden

Archieffoto Larissa Pauluis en First-Step Valentin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Door de lockdown en de wereldwijde COVID-19 crisis had de KBRSF-werkgroep Jonge Dressuurpaarden de selectie voor het wereldkampioenschap voorlopig on hold gezet. Met het verplaatsen van het WK in Verden naar december en met het versoepelen van de coronaregels, kwam de werkgroep met de nieuwe Belgische kwalificatieprocedure.

Thomas Eyckmans, lid van de werkgroep Jonge Dressuurpaarden, vertelt op de website Equibel van de Belgische federatie: “In principe verschilt deze procedure weinig ten opzichte van de selectieprocedure van vorig jaar. Het grootste verschil is eigenlijk dat er slechts twee selectiewedstrijden op de agenda zullen staan. Vorig jaar waren dat er drie. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de huidige post-corona situatie en de zeer late start van het seizoen. Aangezien het WK een indoorwedstrijd zal worden, worden ook de selectiewedstrijden indoor georganiseerd.”

Positief

“De selectieprocedure werd vorig jaar erg positief onthaald en we kregen veel positieve feedback van zowel ruiters als eigenaars. Daarom hebben we beslist om op dit elan en met dezelfde procedure verder te werken”, aldus Eyckmans.

Bron Equibel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook