Ga naar hoofdinhoud

Twee Grand Prix-paarden weg bij Dorothee Schneider

Dorothee Schneider, hier met Showtime. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dorothee Schneider heeft niet langer de beschikking over twee van haar Grand Prix-paarden. De twaalfjarige St. Emilion (v. Sandro Hit) wordt nu gereden door Isabel Freese-Bache en de twee jaar jongere Santiago (v. Stedinger) heeft de stallen van de Duitse topamazone verlaten omdat zijn eigenaar de ruin wil verkopen, zo meldt Eurodressage.

St. Emilion werd op de PSI-veiling van 2008 aangeschaft voor 550.000 euro. Onder Dorothee Schneider liep de Sandro Hit-zoon in 2011 naar de bronzen medaille op het WK in Verden. Een jaar later eindigde het duo als achtste in de finale Nürnberger Burgpokal. In 2014 debuteerde de combinatie in de internationale Grand Prix. St. Emilion verscheen vorig jaar zomer voor het laatst in de ring.

Winnaar Nürnberger Burgpokal

Santiago, als jong paard gekocht op de veiling in Verden, werd eerder door Christian Flamm uitgebracht. Onder Schneider debuteerde de Stedinger-zoon succesvol in de Lichte Tour en behaalde met een score richting de 80 procent de overwinning in de finale van de Nürnberger Burgpokal. Vorig jaar stapte de combinatie over naar het hoogste niveau.

Grand Prix-paarden

Voor de Grand Prix heeft Schneider de beschikking over haar gouden olympische medaillewinnaar Showtime (v. Sandro Hit), Sammy Davis jr. (v. San Remo) die recent is opgenomen in het A-kader en Fohlenhof’s Rock ’n Rose (v. Rubin Royal).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook