Ga naar hoofdinhoud

Twee uit twee voor Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin

De Britse topamazone Charlotte Dujarin is de nationale kampioenschappen in Stoneleigh goed begonnen. De Olympisch kampioene won de Prix St.Georges en de Inter II en pakte ook nog eens de tweede en zevende plaats in de PSG. Op Hawtins Delicato (v. Diamond Hit) was er de zege in de Inter II en met de talentvolle Mount St John Freestyle (v. Fidermark I) won Dujardin royaal de PSG.

Met 72.03% was de Inter II voor Charlotte Dujardin en de Diamond Hit-zoon Hawtins Delicato. Dujardin was heel tevreden over hun tweede optreden op dit niveau. “Hij is nog wel wat groen, de overgangen piaf-passage waren niet super”, zei Dujardin na afloop. “Maar wat wil je, het is pas zijn tweede Inter II dus ik klaag niet, hij heeft veel talent.”

Verder onder Carl Hester

De negenjarige Delicato maakt volgend jaar de overstap naar de Grand Prix en dan zal Carl Hester de teugels overnemen. Het doel is de WEG in Tryon en dan de Spelen in Tokio.

Opnieuw zege voor Freestyle

In de Prix St.Goerges showde de Fidemark-dochter Mount St John Freestyle opnieuw al haar talenten. Met een score van 78.03% danste de achtjarige merrie naar haar zoveelste zege. “Ik ben erg blij met haar”, vertelde Charlotte na de overwinning. “Het is echt een geweldig gevoel om haar te rijden, ze doet alles. Het is alleen nog maar hoe hou ik haar zo, ze is pas acht!”

Moeilijke En Vogue tweede

Met haar achtjarige En Voque werd Charlotte Dujardin tweede met 73.58%. De zoon van Jazz uit de Carla-stam en rechtstreekse familie van Zucarlos en Mr. Blue, was een moeilijk paard toen hij bij Dujardin kwam. “Ik kocht hem als driejarige, we konden hem eerst bijna niet in handen krijgen, zo wild was hij. Hij is een Jazz en ik wilde altijd al een Jazz hebben. Ik hou van een uitdaging!”

In de PSG was er ook nog een zevende plek voor Dujardin met Mount St John Kom Fairytale (v. Fürst Heinrich), met de elfjarige merrie werd 70.82% behaald.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron British Dressage/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook