Ga naar hoofdinhoud

Tweede medaille in de pocket: Brons voor Nicole den Dulk

Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De para-dressuuramazones van bondscoach Joyce Heuitink zijn goed op weg op de Wereldruiterspelen in Tryon. Na het goud van Sanne Voets in Grade IV was er vanavond opnieuw een medaille voor Team NL. Nicole de Dulk scoorde met Wallace N.O.P. (v. Future) 70,735% in Grade II en won daarmee brons in de individuele proef.

De eerste startplek wordt vaak als de minst gunstigste gezien, maar voor Team NL lijkt dat niks uit te maken. Net als Sanne Voets ging Nicole den Dulk in haar Grade als eerste van start. Met een eerste, een tweede en drie derde plekken bleek haar gemiddelde score van 70,735% goed voor het wereldbrons.

Kaastrup goud, Puch zilver

De Deense Stinna Tange Kaastrup kreeg de mooiste kleur medaille omgehangen. Zij reed Horsebo Smarties (v. Gribaldi) met 72,735% naar het goud. De proef van Pepo Puch uit Oostenrijk en Sailor’s Blue (v. Swarovski) werd beloond met 72,676%. Die score was goed voor zilver.

Kanshebber groet af

Voor de Brit Lee Pearson verliep de individuele proef minder succesvol. De kanshebber op eremetaal kreeg te maken met verzet van zijn merrie Styletta (v. Sandros Dancer) en groette af.

Lee Pearson met Styletta. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De medaillewinnaars van Grade II. De gouden Stinna Tange Kaastrup pinkt een traantje weg, Puch bewondert zijn Longines-prijs en rechts Nicole den Dulk. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook