Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege op rij voor Inna Logutenkova in wereldbekerkwalificatie

Inna Logutenkova hier met Don Gregorius. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Na Kiev, in mei, won Inna Logutenkova haar tweede wereldbekerkwalificatie in Kharkiv. De amazone uit Oekraïne leidt nu de West Europese liga met 40 punten. In Kharkiv stuurde Logutenkova haar zestienjarige Deens gefokte Fleraro (v. Flemmingh) naar 75.730% in de kür. Hanna Karasiova uit Wit-Rusland werd met Zodiak (v. Zidane Velvet) tweede en pakt de leiding in de Centraal Europese liga.

Inna Logutenkova moest in de Grand Prix nog genoegen nemen met een derde plaats op Fleraro met 69.326%. In de kür ging de Deens gefokte zoon van Flemmingh veel beter en kwam tot een percentage van 75.73. Nu liet ze de winnares van de Grand Prix, Olga Safronova met Sandro D Amour (v. San Amour I) en de nummer twee Hanna Karasiova met Zodiak (tweede in de Grand Prix) achter zich.

Karasiova kwam in de kür tot 74.240%, net iets meer dan haar landgenote Safronova die 74.125% scoorde. In de Centraal Europese liga van het wereldbekercircuit gaat Hanna Karasiova aan de leiding.

In Herning is van 17-20 oktober de eerste wereldbekerwedstrijd in West Europese liga.

Bron Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook