Ga naar hoofdinhoud

U25 kür op muziek in Amsterdam ook voor Marten Luiten en Fynona

Marten Luiten en Fynona Jumping AMsterdam 2023 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marten Luiten en Fynona (v. Ampère) waren op nieuw de beste in de Lövsta Future Challenge International Tour op Jumping Amsterdam. Vanochtend reed het paar een persoonlijk record van 78.558% in de kür op muziek. Net als woensdag in de Grand Prix werd de Deense Thea Bech met Dionisos (v. Spielberg) tweede. Op de derde plaats eindigde Thalia Rockx met de 21-jarige! Verdi de la Fazenda (v. Florett As).

Marten Luiten en en zijn Ampère-dochter Fynona lieten een knappe, vrijwel foutloze kür zien met een hoge moeilijkheidsgraad. De pirouettes leverden negens op net als de wissels om de pas. Ook de piaffes scoorden goed. Het enige smetje zat aan het einde van de serie om de twee passen waar een klein foutje in sloop. Maar op de jokerlijn haalde Luiten het cijfer direct weer omhoog. Met 78.558% scherpte Marten Luiten zijn pr met Fynona weer aan.

Bech weer tweede

De Deense Thea Bech reed met de KWPN’er Dionisos ook een persoonlijk record. Met 77.125% werd ze tweede, het jurylid bij M plaatste Bech zelfs boven Luiten. Haar proef had ook een hoge moeilijkheidsgraad en de piaffe-passage tour leverden de nodige 8-ten op.

Ook pr voor Thalia Rockx

Thalia Rockx pakte de derde plaats met good old Verdi de la Fazenda. Met zijn 21 jaren danste de zoon van Florett As naar een persoonlijk record van 76.617%. Rockx reed een sterke, heel correcte kür met een hoge moeilijkheidsgraad. Achter Rockx werden Jessica Poelman met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson) en Zoe Kuintjes op Cupido RS2 (v. Rhodium) vierde en vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.