Ga naar hoofdinhoud

Unanieme GP-zege voor Cornelissen met Aqiedo

Adelinde Cornelissen en Aqiedo (v. Undigo)
Adelinde Cornelissen pakte vrijdag in de Grand Prix in Saumur unaniem de eerste plaats met Aqiedo. Het duo dat sinds deze maand in het Olympisch kader is opgenomen en reserve was voor de WEG in Tryon, scoorde 74,087% en zette de concurrentie daarmee op ruim twee procent afstand. 

Cornelissen liet een hele nette proef zien met Aqiedo. Voor de passage en de piaffe prijkten achten en negens op de cijferslijst, het duo kreeg alleen een storing in de galop-pirouette, die ook nog dubbel telde.

Nederlandse top vijf

De Nijkerkse zorgde met de Undigo-zoon, waarmee ze vorig jaar september in Saumur ook de Grand Prix en een paar dagen erna de kür won, niet voor het enige succes voor Oranje. De top 5 was op een combinatie na helemaal voor de Nederlanders.

Thriller en Zephyr

Katja Gevers eindigde op de tweede plek met haar Gribaldi-zoon Thriller. Het paar kwam uit op een score van 71,957% en was daarmee naast Cornelissen de enige met een score van zeventig-plus. De derde plek was opnieuw voor Cornelissen, maar dan met Zephyr. De Jazz-zoon liep naar een totaal van 69,239% onder zijn amazone.

Bastings met twee paarden

Louise Anne Bell was de enige niet-Nederlander in de top 5 van de Grand Prix. De Britse amazone kreeg voor haar proef met Into the Blue (v. Ublesco) in totaal 68,739% en werd gevolgd door Remy Bastings met Dior S met een totaal van 67,674% op de vijfde plaats. Met zijn andere paard Ambassador (v. Rhodium), waarmee Bastings voor het eerst internationaal in de Grand Prix startte kreeg  de ruiter 67,239% en werd zesde.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!