Ga naar hoofdinhoud

Unanieme U25-zege voor Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeanine Nieuwenhuis sloot de dag in het Kralingse Bos donderdag af met een royale overwinning in de U25-Grand Prix met TC Athene. De andere twee plaatsen in de top drie waren voor de Duitse amazones Jil-Marielle Becks en Bianca Nowag.

Nowag ging met haar veertienjarige Fair Play RB als eerste van start in deze rubriek en zette een score neer van 70,410% met de Fidermark-dochter. Becks, die op het CHIO Rotterdam voor het eerst internationaal op dit niveau aan de start kwam  met Damon’s Satelite (v. Damon Hill), nam vlak daarna de leiding over met een score van 70,718%.

‘Ik hoop dat hij in de kür net zo goed loopt’

Niet veel later kwam Nieuwenhuis in actie met haar krachtpatser TC Athene en kreeg van de juryleden bijna twee procent meer dan Becks. De totaalscore van 72,359% leverde een unanieme eerste plaats op voor de stalamazone van Tim Coomans en de United-zoon. “Die piaffe moet nog beter en dat kan ook in de kür nog beter”, vertelt Nieuwenhuizen na afloop van de prijsuitreiking. “Maar verder hoop ik eigenlijk dat hij morgen in de kür gewoon weer net zo goed loopt als vandaag.”

Moeilijkheidsgraad

Over de kür die Nieuwenhuis morgen gaat rijden met de voshengst is de amazone vol vertrouwen. “Ik rijd dezelfde kür als altijd, die is lastig, maar past goed bij Athene. Zijn sterke punten zoals de pirouettes bijvoorbeeld, die zitten op de middellijn”, besluit ze enthousiast.

Top vijf

Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) waren de tweede Nederlandse combinatie in de top 5. Het duo kreeg 69,256% van de juryleden en eindigde daarmee op de vierde plek.

Uitslag

Klik hier voor de overzichtspagina van het CHIO Rotterdam

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook