Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zege Werth en Emilio in Grand Prix Lyon

Isabell Werth met Emilio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De vijf juryleden van de wereldbeker Grand Prix in Lyon waren het vanmorgen unaniem over eens dat Isabell Werth met de elfjarige Ehrenpreis-zoon Emilio de beste was. Als enige kwam de Duitse nummer één van de wereld boven de 80 procent. Madeleine Witte-Vrees reed een sterke proef met de hengst Cennin, maar moest met een vijfde plaats genoegen nemen. Diederik van Silfhout, de tweede Nederlander in Lyon, werd op Four Seasons achtste.

Het percentage van Isabell Werth met Emilio kwam uit op 80.20%. De elfjarige bruine ging zonder fouten en met veel lossigheid door de proef. De juryleden Truppa en Plewa gaven Werth zelfs boven de 81%.

Kittel en Deja

Patrik Kittel kwam met de talentvolle merrie Deja als laatste in de baan. De dochter van Silvano oogde zeer fris in de proef met de galoptour als hoogtepunt. Met twee tweede plaatsen, twee derde en een vierde plaats van Baarup werd Kittel tweede met 76.88%.

Delgado met souplesse

De derde plaats was voor de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat met de imponerende Delgado. De zestienjarige De Niro zoon liep met veel souplesse en kreeg 76.08%. De twee vijfde plaatsen van Judet en Baarup vielen wat tegen.

Sterk optreden Witte en Cennin

Madeleine Witte had de Vivaldi-zoon Cennin fijn scherp. De hengst ging met veel schwung en liet onder meer mooie, grote wisselseries zien. Op de laatste lijn liep Cennin iets leeg in de piaf, maar de score kwam uit op 74.24%. De juryleden waren het er niet over eens, de plaatsingen varieerden van een achtste bij Judet (71.70%) tot een derde bij Truppa (75.70%).

Weinig gesloten

Witte werd direct achter Dorothee Schneider geplaatst, die met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) 75.30% scoorde voor een weinig gesloten proef. Schneider dankte haar vierde plaats vooral aan de hoge klasseringen van Baarup en Judet. Het Deense jurylid plaatste haar als tweede met 76.20% en het Franse jurylid Judet zag Schneider als derde met 75.90%.

Van Silfhout achtste

Diederik van Silfhout moest al vroeg in de ring met Four Seasons. Van Silfhout reed de dertienjarige Fürst Piccolo-zoon met veel flair. De uitgestrekte stap was het minste onderdeel en enkele overgangen verliepen niet zo vloeiend. De combinatie kwam uit op de achtste plek met 71.84% en plaatsingen van een zesde tot een dertiende.

Morgen om 16.00 uur is de kür op muziek in Lyon.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook