Ga naar hoofdinhoud

Undercover en Siro niet naar Wereldruiterspelen

Enorme pech voor de Nederlandse dressuurequipe. Edward Gal zal volgende week tijdens de Wereldruiterspelen in Frankrijk niet met Glock’s Undercover N.O.P. aan start verschijnen, maar met Glock’s Voice. Glock’s Undercover N.O.P. kampt sinds woensdag met een blessure van de wervelkolom. Om de tegenslag compleet te maken kan Daniëlle Heijkoop niet deelnemen aan het WK omdat ook haar paard Kingsley Siro N.O.P. geblesseerd is. Voor deze positie wordt nu reservecombinatie Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. ingezet.

Na een nauwkeurige veterinaire controle bleek vanmorgen definitief dat Edward Gal zonder zijn toppaard Glock’s Undercover N.O.P.  naar Normandië af zal reizen. De Ferro-zoon toonde begin deze week, tijdens het trainingskamp met bondscoach Wim Ernes, nog in topvorm te zijn. Woensdagochtend bleek de zwarte ruin echter niet goed te bewegen. De veterinair bevestigde vervolgens een probleem van de wervelkolom, wat voor een deel verholpen kan worden door fysiotherapie. Een lichte ontsteking veroorzaakt echter pijn. “Het moet gebeurd zijn in de paddock of vlak na de training op stal,” zegt Nicole Werner, de vaste trainer van Glock-ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. “Het is een blessure die normaal gesproken en met de juiste medicatie na een week over is. Om hem de pijn te besparen en geen enkel risico te nemen hebben we besloten tot een veterinaire behandeling. De noodzakelijke medicatie staat deelname aan wedstrijden en dus dit WK niet toe. Het is een enorme teleurstelling, maar uiteindelijk staan niet de sportieve successen, maar het welzijn van het paard op de allereerste plaats.” Edward Gal komt nu met de zwarte KWPN-hengst Glock’s Voice in actie op de Wereldruiterspelen.

Ook Kingsley Siro N.O.P. van dressuuramazone Daniëlle Heijkoop bleek vanmorgen bij de veterinaire controle te kampen met een blessure. Waarschijnlijk heeft de zoon van Gribaldi zichzelf aangetikt tijdens de training. Reservecombinatie Diederik van Silfhout zal de plaats van Heijkoop opvullen met Arlando NH N.O.P.. “Het is een enorme tegenslag,” zegt bondscoach Wim Ernes, “maar met het dressuurteam bestaande uit deze twee reservecombinaties en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. en Hans Peter Minderhoud met  Glock’s Johnson TN kunnen we nog steeds meedoen voor de medailles op het WK.”

Bron: Horses / KNHS

5 reacties op “Undercover en Siro niet naar Wereldruiterspelen

 • Heleen

  Voodoo over de WEG? Je gaat het wel denken. Wat jammer ook voor Danielle en Edward. En voor de Nederlandse medaillekansen.
  En mensen, nu wel eerlijk hè? Ook bij Edward kan een paard dus een blessure oplopen. Dat is nu eenmaal zo als je met dieren werkt. Dus ophouden met die verdachtmakingen jegens de mensen rondom Totilas. Dit is allemaal zo teleurstellend voor alle betrokkenen en voor de sport. Het dressuurtoernooi wordt er kwalitatief minder door en daardoor verliest iedereen. Gewoon ont-zet-tend jammer ons allemaal.

 • MJ Kochx

  Was het EK2013 het kampioenschap van de fouten, WEG2014 wordt dus het kampioenschap van de reserves …
  Voor mij nog wel interessant dat Voice nu mee gaat doen, maar natuurlijk wel erg zuur voor alle ruiters en amazones die hun toppers moeten missen.
  Nu maar fingers, toes en al het andere crossed en hopen dat het hier bij blijft.

 • Johannes van Oene

  Voice is in feite niet minder qua kwaliteit dan Undercover en als de proef foutloos gereden wordt, kan Edward met Voice nog weleens meer punten gaan scoren dan met Undercover, ook Diederiek kan met Arlando een knappe proef rijden en Hij is niet voor niets de reserve ruiter, of hij de score van Danielle kan evenaren ben ik bang voor, maar brons moet ook met dit team gehaald kunnen worden.
  Heleen ik weet niet welke verdacht makingen jij op doelt, maar is het weleens in jou opgekomen dat Totilas helemaal geen verwonding heeft en dat ze na de prijzen die ze behaald hebben in Aken gedacht hebben, mooi nu komt er weer vraag naar Sperma, dus kassa, 8000 euro per rietje, weet dit Heleen als het om het grote geld gaat, dan zijn bijna alle dingen geoorloofd en wie controleert het hier dan of er daad werkelijk een blessure is, wij moeten het op het woord geloven en daar begint bij mij dan ook meteen de achterdocht, soms worden er vieze spelletjes gespeeld ook al gaat dat ten koste van Totilas.
  Dat een dressuur toernooi zonder Totilas, Undercover en Siro gemankeerd is, heb je helemaal gelijk in, dat is ook grote zonde, maar neemt niet at er altijd nog Paarden overblijven die wel meedoen en ook zeker het kijken waard zijn

 • ineke

  Helemaal eens met Heleen. Zonde voor de ruiters maar gezondheid van de paarden gaat voor. Ieder paard kan een blessure krijgen. Dus graag ook redelijk blijven t.a.v. Totilas en omringend management

 • Ceciele

  Ook ik ben t met je eens Heleen moet idd maar eens ophouden.
  En Johannes als je het niet gevolgd hebt moet je je mond dicht houden want het slaat weer nergens op , verdachtmakingen !! Wie zoekt hier wat achter , jij zelf want je gelooft niet dat Totilas een blessure heeft.

  Zo zie je maar weer, t kan zo maar anders zijn dus laten we genieten van degene die wel rijden, Diederick is een fijne ruiter, Johnson een topper ,Adelinde goed en met Edward en Voice zit t ook wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook