Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink enthousiast: ‘Hoop dat er volgend jaar weer dressuur in Zwolle is’

Vai Bruntink met Cum Laude (v.Apache) en Jonny Roelofsen. Foto: DigiShots

Stralend neemt ze de eerste prijs in ontvangst. Vai Bruntink is de eerste winnares van de nationale Roelofsen Horse Trucks Subtop dressuurcompetitie. Ze won aan het begin van de donderdagavond op Jumping Zwolle de finale kür op muziek met de KWPN-goedgekeurde hengst Cum Laude, een imposante hengst met een gitzwarte vacht die schitterde onder het kunstlicht in de IJsselhallen.

Vai Bruntink ziet zich al drie maanden rijden in de gloednieuwe tweepaardsauto van sponsor Roelofsen Horse Trucks. “Super leuk, zo’n finaleprijs. We zijn al klant bij ze, maar een nieuwe auto voor de paarden in bruikleen krijgen is nooit weg.”

74%

Van de tien finalisten scoorde ze met 74,083% het hoogst met Cum Laude, een zoon van de recent overleden Grand Prix-hengst Apache waarmee Emmelie Scholtens zich in het Nederlandse team reed. Twee juryleden zagen Vai als winnares, de hoofdjury bij de letter C zag haar als nummer vijf. Die gaf de hoogste score aan Nicky Snijder op Van Krack STH (v. Krack C), die met een overall vierde plaats net buiten de prijzen viel. Met 73,49% werd Jennifer Sekreve tweede op Hitmaker (v. Wynton), voor Olga Boucher met 72,17% op Houdini la Haya (v. Krack C).

‘Het is best wel een hele ambiance’

“Nee, het was niet onze allersterkste proef ooit”, bekent Vai Bruntink. “De laatste keer dat we deze kür reden, reden we 80%. Ik kon het laatste er niet uitrijden. Dit was ons eerste indoorconcours weer na het buitenseizoen en ja, het is best wel een hele ambiance. Ongelooflijk mooi, maar het maakt ook wel indruk op de paarden. Zelfs op die van mij. Cum Laude is een schat van een hengst, nuchter, fijn, makkelijk karakter, maar zelfs hij was hier wat aan het kijken en een beetje afgeleid”, lacht ze.

‘Een geweldig initiatief’

De amazone van Stal Laarakkers in Vledderveen nam aan drie selectiewedstrijden deel, won er twee en werd eenmaal tweede. “En gelukkig nu gewonnen. Het is ontzettend leuk dat er weer dressuur in Zwolle is en ik hoop dat er volgend jaar weer een finale is of zelfs nog meer dressuur. En dan hoop ik ook dat er nog meer publiek op afkomt. Het lijkt een tendens te zijn dat er minder animo is om naar dressuur te kijken. Op het NK dressuur zie je de eerste dagen nog geen kip op de tribune. Het zou mooi zijn dat deze sport meer draagvlak kreeg. Dat Roelofsen Horse Trucks dit ondersteunt, is een geweldig initiatief.”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Persbericht Wendy Scholten

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Vai Bruntink enthousiast: ‘Hoop dat er volgend jaar weer dressuur in Zwolle is’

  • Marianne van veen

    Het lijkt ook een tendens te zijn dat jury s steeds meer uit elkaar liggen. Ik snap wel dat steeds minder publiek komt kijken die jury s krijgen t voor elkaar dat zowel de ruiters de trainers en t publiek dit spelletje helemaal niet snapt. Want ze snappen blijkbaar zelf niet eens meer wat ze graag willen zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook