Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink onverslaanbaar in Nieuwleusen

Foto Melanie Brevink
Afgelopen zaterdag keerde Vai Bruntink met vier oranje linten huiswaarts van de subtopwedstrijd in Nieuwleusen. Met Chardonnay (v. Winningmood) won ze het ZZ-Zwaar met 71,71% en 69,20%. In de Lichte Tour boekte ze twee zeges met Pavo's Babushka (v. Universeel) met 64% en 73,16%.

Op de selectiewedstrijd in Almelo waren de proeven vorige week niet naar tevredenheid van de amazone gegaan, vandaar dat ze beide paarden in Nieuwleusen nog een keer aan de start bracht.

“In Almelo liep zowel Chardonnay als Babushka niet helemaal zoals ze kunnen”, vertelt Vai Bruntink. “Chardonnay had wat moeite om mooi op het achterbeen te blijven en Babushka had last van een plekje in de kootholte waardoor ze ook niet zo liep als anders. Chardonnay liep in Nieuwleusen zijn beste ZZ-Zwaarproeven tot nu toe. Hij hield het veel beter vol om de hele proef met expressie te lopen en we maakten geen fouten. De oefeningen gaan Babushka steeds makkelijker af, waardoor we meer kunnen gaan letten op de afwerking. Dan gaan de punten al snel omhoog.”

Romy van der Schaft bezette met Seigneur (v. Lord Sinclair) de tweede plaats in de Inter I met 67,14%.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag alles over deze subtopwedstrijd in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook