Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink stuurt ook haar ‘nieuwe’ paarden de prijzen in

Vandaag vond in Eext een subtopwedstrijd op zand plaats en de deelnemers waren laaiend enthousiast. Gezellig concours, mooi, top georganiseerd en goed prijzengeld waren enkele termen die vielen. Ook Vai Bruntink was enthousiast, wellicht mede doordat haar 'nieuwe' paarden Willy Wonka en Donna-d hier fijn liepen en ze een eerste en tweede plek in ontvangst mocht nemen.

Met Willy Wonka debuteerde Bruntink in de Intermédiaire II en won haar wedstrijddebuut met de Krack C-nakomeling, die Stal Laarakkers mede in eigendom heeft met Stephan Wensing, met 64,34%. “Daar was ik heel blij mee, het is een goed begin. Ik weet dat het nog beter kan, de eerste keer samen op concours is toch altijd even aftasten.” Bruntink was in deze rubriek de enige deelneemster die boven de 60% scoorde.

Al meer controle

Met Donna-d (v. Sorento), die voorheen daar Bruntinks leerlinge Linda Mars werd gereden en nu bij Bruntink staat met het oog op de verkoop, was de amazone ook lekker op dreef. Ten opzichte van de vorige keer, toen ze debuteerde, had ze nu al veel meer controle en was het beeld al meer gesloten. Met Donna-d, in eigendom van de familie Van Dijk uit Enschede, werd Bruntink tweede in de Prix St. Georges met 65,99%. Femke Beljon won de rubriek met de KWPN-hengst Briljant, die naar 69,14% liep. Jennifer Sekreve en San Siro completeerde het podium. Met 64,54% werden zij derde, ondanks spanningsfoutjes. Wel won Sekreve met Ferrero, die zij en Johan Hamminga in mede-eigendom hebben met Nol en Jeanette Gerritsen van De Dalhoeve, haar ZZ-Zwaar debuut. Met scores van 69,71% en 66,57% won ze beide proeven dik.

Blikvanger Cum Laude steelt de show

Het meest opvallende paard van Eext was wellicht vandaag Cum Laude, de zwarte hengst van Apache die Stal Laarakkers in gedeeld eigendom heeft met Stal 104, die onder Bruntink een trainingsrondje maakte op het terrein van CH Eext. Het publiek was in grote getale naar de losrijdbak getrokken om maar een glimp van de imponerende grote zwarte AES-gekeurde hengst op te kunnen vangen.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.