Ga naar hoofdinhoud

Vai Bruntink verzamelt Zware Tour-linten

Op de Subtopwedstrijd in Noord-Sleen won Vai Bruntink gisteren twee Zware Tour-rubrieken. Met Willy Wonka (v. Jazz) reed ze in de Intermédiaire II de fraaie score van 70,53% bijeen die met flinke voorsprong goed was voor het oranje lint. Ook in de Grand Prix was Bruntink niet te kloppen. In deze rubriek reed ze Chardonnay (v. Winningmood) naar het winnende resultaat van 66,65%.

Vai Bruntink boekte met Willy Wonka haar derde overwinning op rij in de Inter II. Vorige maand – eveneens in Noord-Sleen – tikte het duo met 70,07% ook al de zeventig procent aan. De score van gisteren van 70,53% betekende een nieuwe persoonlijk record voor Bruntink en de veertienjarige Jazz-ruin, die Stal Laarakkers in gedeeld eigendom heeft met Stephan Wensing.

Uit het ritme

De tienjarige vosruin Chardonnay, die Bruntink sinds een paar maanden in de Grand Prix uitbrengt, struikelde in het uitstrekken waarna het duo wat uit het ritme was. Bruntink: “Chardonnay herpakte zich wel heel netjes en ik ben ook super blij met zijn ontwikkeling en inzet.”

GP-startbewijs voor Jill Huijbregts

In de Intermédiaire II reed Jill Huijbregts haar achtjarige Eventz Enzos Armani (v. Tuschinski) naar 62,17%. Daarmee heeft de 24-jarige amazone – die met haar toppaard Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) actief is in de Grand Prix en de Grand Prix U25 en in die klasse eerste reserve is voor het EK U25 – ook met dit paard een startbewijs op zak voor de hoogste klasse.

Geslaagd debuut Nars Gottmer

Nars Gottmer behaalde de hoogste score in de Lichte Tour. Hij reed de zevenjarige ruin Floris Vinckenburgh (v. Uphill) op zijn debuut in de Intermédiaire I met 65% naar een unanieme zege. Amber den Heyer won de Prix St. Georges. Zij stuurde de Friese hengst Kop Jansen Bas (v. Jorn 430) naar 64,14%.

Beuving en Ten Hoor

De juryleden waren het niet helemaal eens over de winnaar in de eerste proef van het ZZ-Zwaar. Met een eerste en achtste plek en uiteindelijk een gemiddelde score van 65,43% was het oranje lint voor Ina Beuving met de achtjarige elitemerrie Erona Utopia (v. Westpoint). Maaike ten Hoor en Sam (v. Metall) wonnen de tweede proef met 64,36%.

Dubbel voor Vaessen

In de gecombineerde rubrieken voor junioren en young riders was Carlijn Vaessen niet te kloppen. Ze reed Fossbury (v. Ampère) met de scores van 66,84% en 64,87% twee keer naar het oranje lint.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook