Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering slaat dubbelslag

Valentijn van Weering, hier met VarioHippiQue's First Class

Afgelopen zaterdag op zijn thuiswedstrijd in Velsen-Zuid mocht Valentijn van Weering tweemaal het oranje lint ophalen. Met zijn VarioHippiQue's First Class won hij de reguliere Grand Prix-proef met 66,79% en aangezien hij de enige deelnemer bleek te zijn in de Grand Prix Spécial, was ook hier het oranje lint voor Van Weering. Hier reed hij een score van 65,27% bijeen. 

Van Weering, die vooral publieke bekendheid kreeg als de ‘weldoener’ die Tommie Visser en zijn Grand Prix-topper Vingino herenigde, rijdt zelf ook verdienstelijk mee op het hoogste niveau. Met zijn VarioHippiQue’s First Class had hij in de Grand Prix een voorsprong van bijna 1,5% op de nummer twee, Kelly Zuidervaart met Cadans M (65,33%).
In de Intermediaire II ging de strijd tussen Keoma van Zondag met Beau Geste SKL (v. Osmium) en Eva van der Linde met Dark Knight Texel. Van Zondag verzamelde ruim een 0,5% meer en ging aan de leiding.

Weinig verschillen

In de Prix St. Georges zat de kopgroep heel dicht op elkaar. Nicole van Amerongen won met Dynton B met een score van 62,87%, maar Shelby Spierenburg – die tevens tweede werd in de Intermediaire I achter Danielle Keur en Dettori – deed hier niet veel aan onder. Haar proef met Champ (v. Oscar) leverde 62,5% op.  Het witte lint was voor Brem Beers en Ultimate (61,54%).

Favorit favoriet

In het ZZ-Zwaar deed Lotje Schoots haar La Valencio’s Favorit zijn naam eer aan. Met 68,93% was Favorit veruit de favoriet van de juryleden en met deze score had Schoots tevens de hoogste dagscore te pakken. In de tweede pech had het duo wat pech. Favorit beet net op zijn lip op weg naar de tweede proef toe en werd daardoor uitgesloten. “Shit happens”, aldus de nuchtere Schoots.

Uitslagen Velsen-Zuid.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook