Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer wint Inter I, Cornelissen groet af

Foto De Paardenkrant

Patrick van der Meer won zojuist de Intermédiaire I met Karolus van Wittenstein (v. Krack C) op het vijfsterrenconcours in Mechelen. Adelinde Cornelissen ging het minder goed af, ze moest de ring vroegtijdig verlaten met Tiara (v. Jazz).

Karolus van Wittenstein liep onder Patrick van der Meer naar 77,425%. Hiermee sloeg de combinatie een flink gat naar de rest van het deelnemersveld. De Duitse Helen Langehanenberg scoorde met Rohdiamant-zoon Rohjuwel 73,675%, goed voor de tweede plaats. Als derde eindigde Philippe Jorissen uit België met Agneta (v. Abanos).

“Karolus is ruim een halfjaar niet meegeweest naar wedstrijden en daar hadden we in de openingswedstrijd iets last van. Vandaag bleef Karolus echter perfect bij de les en is deze zege een mooie afsluiting van zijn loopbaan tot nu toe”, aldus Patrick van der Meer, die erop rekent in het nieuwe jaar met Karolus van start te gaan in de Grand Prix.

Adelinde Cornelissen besloot de ring vrij snel na binnenkomst weer te verlaten. In de warming-up liep Tiara heel goed, maar eenmaal in de ring werd de Jazz-dochter te heet.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook