Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer wint ook Prix St. Georges en startbewijs Jumping A’dam

Patrick van der Meer met Coco Chanel (archief)

Patrick van der Meer won vanavond ook de Prix St. Georges in Delft en daarmee een startbewijs voor Jumping Amsterdam. De vanwege deze extra competitie goed gevulde rubriek werd gejureerd door Janine van Twist en Pauline van Nispen. Beide juryleden plaatsten Van der Meer en Coco Chanel (v. Sandreo)  ruim op kop en de score kwam tot maar liefst 74,80%.

Bijna dertig combinaties betraden vandaag de ring in de Lichte Tour. Van der Meer gaf ze het nakijken met een puike proef. Van Twist: “Het was een genot om naar te kijken. Coco Chanel is een heel aansprekende merrie om te zien en ze kan alles. De hele proef was de aanleuning top voor elkaar en Patrick hield haar knap gedragen door alle oefeningen. Wat wil je nog meer! Het enige wat ik ervan kan zeggen, is dat de series iets meer doorgesprongen hadden gemogen. Maar ze bleef wel super recht en naar boven, dus dat zijn peanuts.”

Van der Meer was in zijn nopjes met de tweede zege van de dag, nadat hij ook al het ZZ-Zwaar won met President’s Chagall D&R. “Coco heeft afgelopen jaar een paar keer ZZ-Zwaar gelopen en won op het NK in Hoofddorp nog brons na een minder goede eerste proef. Daarna heeft ze in Falsterbö en Verden de Lichte Tour voor jonge paarden gelopen en onlangs won ze in Assen de Intermédiaire I-kür. Dit was dus eigenlijk haar eerste keer in een gewone rubriek, tussen de ‘grote paarden’!” Over de kwaliteitsvolle merrie vertelt haar ruiter: “Ze heeft sowieso een heel stoere, stabiele draf. We scoorden vandaag al een negen in een drafappuyement en ook voor een pirouette. Dat zijn onderdelen die dubbel tellen, dus dat tikt lekker aan. Ik vind het hartstikke mooi dat we nu al zeker zijn van deelname in Amsterdam. Dat is altijd een leuke wedstrijd. Ik wil Coco nog meenemen naar Mechelen in december voor een internationale wedstrijd. Thuis trainen we al serieus voor de overstap naar de Grand Prix. Ze laat een heel mooie techniek zien voor passage. Het is allemaal nog niet af maar ik heb er vertrouwen in. Ze heeft de juiste instelling en dat is al heel belangrijk.”

 

Hoog niveau

Het niveau lag sowieso hoog in deze groep. “We hebben echt veel goede combinaties gezien,” vertelt Van Twist. Kirsten Beckers bezette plek twee en drie, met respectievelijk Broere Argentino (v. Jazz) en Broere Bristol (v. Jazz). “Twee lekkere proeven van fijn bewegende paarden. Deze amazone staat gewoon garant voor goed afgewerkte proeven. Bristol was vandaag misschien iets meer terughoudend dan Argentino en moest zijn stalgenoot daarom voor laten gaan. Maar Kirsten loste dat keurig op.” Dat bleek ook uit de scores die Beckers liet noteren: 71,12% voor Broere Argentino en 70,79 voor halfbroertje Broere Bristol.

 

Deelname aan de Lichte Tourrubriek op Jumping Amsterdam is voorbehouden aan de winnaars van de zes uitgeschreven selectiewedstrijden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook