Ga naar hoofdinhoud

Van Grunsven niet naar openingsceremonie

Anky van Grunsven met Salinero
De vlaggendraagster van Sydney 2000, dressuuramazone Anky van Grunsven, gaat niet naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Ze heeft besloten het festijn via televisie te volgen. De andere dressuurruiters lopen morgen wel mee. "Als je nog nooit hebt meegelopen, moet je het zeker doen", meent Van Grunsven.

Adelinde Cornelissen kijkt juist uit naar de openingsceremonie. “We hebben de dag erna geen wedstrijd en het lijkt me mooi om mee te maken”, vertelt de amazone. Ze begrijpt het wel als andere sporters afzien van deelname aan de festiviteiten. “Het is toch lang staan en voordat alles af is, is het goed laat. Dat doe je niet als je de volgende dag moet rijden.”

Bron: Horses

6 reacties op “Van Grunsven niet naar openingsceremonie

 • peter

  als je naar de O.S., wat je als team doet, waarom moet ons anky weer een buitje beentje zijn….en sjef zit natuurlijk naast haar op de bank. wat een inzet!!!!!

 • Myr

  Inderdaad Peter, de hooghartigheid………… pfffff, altijd weer anders dan anderen. De aanwezigheid bij de openingsceremonie hoort er toch gewoon bij zeg.

 • Annemiek Vroon

  Het blijft “grappig”om te lezen dat wij als Nederlanders altijd gelijk ons oordeel/kritiek klaar hebben!

 • moi

  Helemaal mee eens Peter! Wat een diva gedrag. Vind Anky fantastisch, maar vind dit toch wel erg jammer te moeten lezen… Je doet het toch voor je land, kom op. Wat als iedereen zo dacht!

 • Hanneke Hegeman

  Dit staat vandaag (26-7) op de site van Anky.nl:
  Hoefslag sprak met bondscoach dressuur Sjef Janssen over de laatste voorbereidingen van zijn team op de Lavender Hill Stud. De dressuurruiters zullen op deze locatie hun laatste training op de vrijdagmorgen afwerken. Daarna vertrekt de equipe naar Londen om zich voor te bereiden op de openingsceremonie.

  In tegenstelling tot eerdere berichten zal Anky van Grunsven haar teamgenoten Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer vergezellen tijdens de opening. Janssen: ‘Anky loopt gewoon mee hoor. Hoe die berichten precies naar buiten zijn gekomen weet ik niet. Er was wel eerst sprake van dat ze naar de TV zou gaan, bij Mart Smeets, maar dit gaat niet lukken. Alleen ik ontbreek. Mijn gezondheid is niet optimaal en ik vrees dat het dan allemaal teveel van het goede wordt.’

  Voordat de dressuurruiters richting olympisch dorp gaan, zal eerst alles klaar gezet worden voor de paarden. Zij vertrekken wat later zodat ze in de nacht van vrijdag op zaterdag in Greenwich zullen aankomen. Janssen is zeer te spreken over indruk die de paarden op hem achterlaten. ‘Ze zijn allemaal topfit. Alles verloopt volgens plan. Ik ben blij met de keuze die we gemaakt hebben om hier onze laatste voorbereiding te hebben. De sfeer is ook echt goed bij iedereen. Ze trekken allen prima met elkaar op. Natuurlijk kennen ze elkaar door en door, maar je merkt wel dat ze gaan voor hetzelfde doel. Ze willen die medaille.’ (Hoefslag)

 • Marije

  Volgens mij liep ze wel degelijk mee in de ceremonie van de OS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!