Ga naar hoofdinhoud

Drie Nederlanders in top van het klassement Le Mans, jeugd ook in topvorm

Diederik van Silfhout met Expression N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag werd in La Mans de CDI3* Grand Prix verreden en hierin reden Diederik van Silfhout, Denise Nekeman, en Patrick van der Meer zich naar een topklassering. De winst in de Grand Prix kwam op naam van Nicolas Wagner. Ook bij de Jeugd waren de Nederlandse combinaties goed op dreef.

Wagner kwam met Quater Back Junior (v.Quater Back) tot een percentage van 72,109 en mocht daarmee voorop in de ereronde. Op een tweede plaats eindigden Marcus Hermes en Zinq Abegglen FH (v.Ampere) met 71,370%.

Nederlanders

Diederik van Silfhout zette van de Nederlanders het beste resultaat neer. Van Silfhout kwam met Expression N.O.P. (v.Vivaldi) voor het laatst aan de start op het CHIO in Rotterdam. In Le Mans scoorde het duo vandaag 71,370% en dat bezorgde hen een mooi rentree met een derde plaats. Denise Nekeman en Boston STH (v.Johnson) eindigden als vierde met 70,522% en de 69,413% leverden Patrick van der Meer en Chinook (v.Vivaldi) een zesde plaats op.

Jeugd

Ook door de Nederlandse jeugd werd er goed gepresteerd in Le Mans. Bij de Junioren belandde Sanne van der Pols met twee paarden op het podium. De amazone werd tweede met de Don Schufro-nakomeling Excellentie (69,141%) en met 67,879% derde met Cuvanck PP (v.Downtown). Lara van Nek stond met Fariska (v.Vivaldi) op kop bij de Children, en met Baumann’s Despino eindigde van Nek op plek drie bij de pony’s. Jill Kempes eindigde met haar pony Next Black Magic als vijfde.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook