Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout: ‘Onze amazones waren beter’

Na de twee gouden medailles eerder op de dag, bij de Children en Junioren, konden de Young Riders van bondscoach Alex van Silfhout niet achterblijven in Fontainebleu. Na Sanne Buijs en Daphne van Peperstraten reed ook Esmee Donkers in de kür naar een individuele gouden plak. “Ze hebben allemaal optimaal gereden, ik kan niet anders dan tevreden zijn”, vertelt bondscoach Alex van Silfhout. 

Van Silfhout vervolgt: “We konden het niet veel beter doen: Diana reed met zoveel controle en beheersing, vervolgens Febe er achteraan die maximaal de proef rondrijdt en dan Esmee, daar hoeven we het niet meer over te hebben. Dat is allemaal helemaal op orde. Ik kan niet anders dan blij zijn.”

Nieuwe kür: recordscore

Esmee Donkers reed met de Sir Donnerhall-dochter Chaina de sterren van de hemel in haar nieuwe kür, waarin de muziek door drie juryleden met een negen werd beloond. De overall score kwam uit op 80,500%, een resultaat dat de net twintigjarige Esmee nog niet eerder behaalde op een internationale wedstrijd.

Tot aan de laatste starter stonden Esmee Donkers, Febe van Zwambagt en Diana van de Bovenkamp virtueel op het podium. Maar net als gisteren was het een Duitse amazone die voorkwam dat het hele podium oranje kleurde en liep Diana van de Bovenkamp het eremetaal mis. “Ik vond dat onze amazones beter waren, maar ik ben natuurlijk wel een beetje gekleurd”, lacht bondscoach Alex van Silfhout.

Voorsprong door samenwerking

Van Silfhout prijst zich gelukkig met zijn teams: “Als je naar mijn groep kijkt en naar de selectie van Monique Peutz, dan zijn het allemaal sportmeiden. Die gaan ervoor, ze laten niets aan het toeval over. Ze werken in een strak schema en hebben duidelijk een doel voor ogen. Dan is het voor een bondscoach toch een stuk makkelijker.”

“Rijkunstig gezien hebben wij een voorsprong op andere landen. Als je ziet hoe onafhankelijk ze zitten en hoe fijn ze de paarden voorstellen, dan denk ik dat andere landen een voorbeeld aan ons kunnen nemen”, stelt Van Silfhout. “Ik ben met de privé-trainers in gesprek gegaan en heb ze uitgenodigd voor kadertrainingen. Iedereen heeft het benul dat we het met elkaar moeten doen, daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. En we hebben het geluk dat we zo’n groep bij elkaar gekregen, want ze moeten ook maar beschikbaar zijn”, besluit de tevreden bondscoach.

 

Bron: KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Van Silfhout: ‘Onze amazones waren beter’

  • H. Hegeman

    Dit is de juiste manier Alex: samenwerken! Alle (eigen)trainers regelmatig met je meekijken naar de leerlingen en overleg plegen zodat de trainingen thuis aansluiten op die van de bondstrainer en andersom. Hou dit vol zodat onze Golden Youngsters gold blijven en er in de toekomst aansluiting komt met de senioren. Die weg is moeilijk en niet gediend van heilige huisjes. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook