Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout over EK TeamNL: ‘Missen nog een fenomeen voor een 80% score’

Maarten van der Heijden gaf samen met bondscoach Alex van Silfhout op Indoor Brabant een uitgebreide toelichting op de voorbereidingen en planning van TeamNL voor het EK dressuur (19 t/m 25 augustus in Rotterdam). Van Silfhout stelt dat een goede samenwerking tussen de ruiters en amazones voordelen voor het team op kan leveren.

Binnen een week na de laatste observatiewedstrijden wordt het team bekend gemaakt via de online kanalen van de KNHS. Maarten van der Heijden maakte tijdens de persconferentie  bekend dat Edward Gal de officiële TeamNL-ambassadeur is in aanloop naar het EK in Rotterdam.

‘Wenperiode’

Bondscoach Alex van Silfhout: “Ik ben begin dit jaar begonnen als bondscoach en zit nog een beetje in mijn ‘wenperiode’. Momenteel is er een brede groep die fijne scores neer kunnen zetten, maar we missen nog een fenomeen voor een 80% score. De laatste tijd heb ik veel stalbezoeken gedaan en de toekomst voor de dressuursport in Nederland ziet er prima uit. Het heeft alleen nog tijd nodig voordat we weer naar boven kunnen klimmen. In aanloop naar het EK heb ik maar twee observaties staan, dit wordt misschien nog aangevuld met CHIO Aken. We zijn al begonnen met centrale trainingen. Samenwerking is belangrijk en daar kunnen we de meeste winst behalen: allemaal naar elkaar kijken om zo de paarden nog beter voor te kunnen stellen.” De observatiewedstrijden zijn het NK Dressuur in Ermelo (24-26 mei) en het CDIO3*/CDI3* in Geesteren (17-23 juni).

Bekijk hier het actuele olympische TeamNL kader.

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook