Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud uitgekocht, Zuidenwind nu helemaal van Rose Mathisen

Zuidenwind, hier nog onder Rose Mathisen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Rose Mathisen heeft VDL Stud, de mede-eigenaar van haar Grand Prix-paard Zuidenwind (OO Seven x Jazz), uitgekocht. De door wijlen Huub van Helvoirt gefokte KWPN-hengst is nu volledig in eigendom van Gränsbo Stuteri, het bedrijf van Mathisen en haar partner Per Runesson.

“Het voelt goed om hem zeker te hebben gesteld”, vertelt Rose Mathisen die Zuidenwind vanaf jong paard opleidde naar de internationale Grand Prix. De combinatie beleefde in 2017 een uiterst succesvol jaar. Zo wonnen ze de nationale titel en maakten ook deel uit het het Zweedse team dat brons won op de Europese kampioenschappen in Gothenburg.

Reserve WEG Tryon

VDL Stud was voor een derde deel eigenaar van Zuidenwind. Het overig deel had Mathisen al in bezit. Nu de amazone het volledige eigendom van de KWPN-hengst in handen heeft, is ze plan een medefinancier te zoeken. “Het gaat voor ons om veel geld dat nu in Zuidenwind zit en we willen onze stal ook blijven doorontwikkelen”, aldus Mathisen die met Zuidenwind de Zweedse reservecombinatie is voor de WEG in Tryon.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridsport

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook