Ga naar hoofdinhoud

Veeldekker Secret haalt ticket binnen voor Bundeschampionat

Secret (v. Sezuan) met Jessica Lynn Andersson - Foto: Rick Helmink

In Bremen werden vorige week de eerste tickets voor de Bundeschampionate verdeeld. De vijf- en zesjarige dressuurpaarden kwamen in actie. Voor de imposante Sezuan-zoon Secret was het meteen raak, hij won onder Jessica Lynn Thomas de rubriek vijfjarigen met 8,50. De hengst plaats zich opnieuw voor het Championat in Warendorf. Twee jaar geleden won Secret zilver bij de driejarigen.

Het Bundeschampionat voor driejarige hengsten in 2017 was de laatste keer dat Secret in actie kwam. Daarna was het stil rond de hengst, hij liep alleen nog een sporttest, tot hij in januari weer in Ankum in de ring verscheen. Daar won hij direct onder zijn amazone Jessica Lynn Thomas een A-proef met 8,4. Daarna liep het paar nog twee L-proeven die ze ook wonnen.

In Bremen scoorde Secret 8,50 en versloeg de regerende Bundeskampioene Caty OLD (v. Sir Donnerhall). Hermann Gerdes kreeg met de merrie, die de volle zus is van het WK-paard Candy OLD, 8,20. Ook voor haar leverde dat een ticket voor Warendorf op.

Bij de zesjarigen won de Oldenburger hengst For Final OLD (v. For Romance I OLD) onder Stella Charlott Roth met 8,20. De hengst was als vier- en vijfjarige reservekampioen in Warendorf. Ook wist hij al twee keer de sporttest te winnen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Hengste.equitaris

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook