Ga naar hoofdinhoud

Veilingtopper Van Olst Sales voor 73.000 euro naar Denemarken

In het Brabantse Den Hout werd afgelopen vrijdag de eerste editie van Van Olst Sales gehouden. Een 25-tal jonge dressuurpaarden - alle uit de eigen opfok van Van Olst - werd geveild. De veilingtopper was de driejarige bruine ruin Halegro van het Trichelhof (Negro x Akribori) die voor 73.000 euro naar Denemarken werd verkocht.

De driejarige bruine ruin Haeden (Chippendale x Haarlem) werd voor 70.000 euro afgeslagen en blijft in Nederland. De driejarige grote ruin Hotshot (Lord Leatherdale x Goethe) blijft voor een prijs van 42.000 euro ook in Nederland. Stoeterij Black Horse kocht de vierjarige elitemerrie Gina (Lord Leatherdale x Negro) voor 32.000 euro. De Nederlandse dressuuramazone Mariska Schalenkamp schafte de vierjarige zwarte ruin Genius (Negro x Lord Leatherdale) aan.

“De veiling was een succes. Er hing een geweldige sfeer en er was een groot publiek van geïnteresseerde kopers”, vertelde Gertjan van Olst. “Al in de voorbereiding merkten we dat het concept goed was; er was veel belangstelling voor alle paarden. Kwaliteit verkoopt goed.”

De totale omzet bedroeg ongeveer 600.000 euro voor de 25 verkochte paarden. Vanwege het grote succes heeft Van Olst besloten om in het paasweekend van 2016 een tweede editie van Van Olst Sales te organiseren.

Klik hier om een video van veilingtopper Halegro van het Trichelhof  te bekijken.

Bron: VanOlst.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook