Verdades opgenomen in USDF Hall of Fame naast Clayton en Rockwell - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Verdades opgenomen in USDF Hall of Fame naast Clayton en Rockwell

Laura Graves met Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Amerikaanse dressuur federatie (USDF) heeft op hun jaarlijkse conventie Dr. Hilary Clayton, jurylid Gary Rockwell en Laura Grave's Grand Prix-paard Verdades opgenomen USDF Hall of Fame. Clayton, Rockwell en Verdades zijn in de Hall of Fame geïntroduceerd vanwege hun belangrijke rol die zij hebben gespeeld, of spelen, in de Amerikaanse dressuursport.

De KWPN’er Verdades (v. Florett As) ging dit voorjaar met pensioen. In 2014 brak ‘Diddy’ internationaal door met Laura Graves in het zadel. Het paar nam het Amerikaanse team mee naar brons op de Olympische Spelen in Rio, zilver op de wereldruiterspelen in Tryon en goud op de Pan-Am Games.

19 maanden in top drie

Ook individueel wonnen Graves en Verdades medailles met als hoogtepunt het zilver in Tryon. Daarnaast was het paar drie keer op rij tweede in de wereldbeker finale. Ook vestigde Graves en Verdades een Amerikaans record, ze stonden 19 maanden onafgebroken in de top drie van de FEI wereldranglijst. Dat was nog geen Amerikaanse ruiter gelukt.

Hilary Clayton

De paardenbiomechanica-expert en onderzoeker Hilary Clayton is bekend van haar baanbrekende dressuurgerichte onderzoeken. Ze bestudeerde gangen en beweging van het paard en heeft de dressuursport vanaf de basis beïnvloed met haar ideeën over onder meer opfok en opleiding van jonge paarden, training, conditionering en veterinaire zorg.

Gary Rockwell

Gary Rockwell is een bekend internationaal jurylid, ook van jonge dressuurpaarden. Hij kreeg van de FEI in 2008 de 5*-status en was actief op diverse Olympische Spelen en wereldbekerfinales. Binnen de USDF bekleedt Rockwell meerdere functies.

Bron Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook